Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

donderdag 26 juni 2008

GOn-begeleiding bedreigd?

Gisteren nog één dingetje vergeten te melden in het lijstje: uitnodigingen verzenden, verdorie! Gelukkig moet ik dat niet alleen doen én heb ik morgen een dagje vrijaf, nou ja, een half dagje. De andere helft was sowieso al van mij.

Vandaag wil ik het even hebben over kinderen met autisme en/of het Syndroom van Asperger. Het spreekt voor zich dat ik een leek ben op dat gebied, dus over de technische/psychologische/geneeskundige kant van de zaak ga ik mij niet uitlaten, lijkt me iets voor de experts terzake. Wel wil ik het kantje aanhalen dat momenteel nogal gevoelig ligt: door hun 'afwijking' aarden autistische kinderen niet zo goed in het aangeboden 'gewoon' onderwijs. De laatste jaren is daar een (overheids)antwoord op geformuleerd in de vorm van GOn-begeleiders. Dat zijn mensen die autistische jongeren in het reguliere onderwijs begeleiden (Geïntegreerd Onderwijs). Ijverige Minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke, die eerder al de grove borstel haalde door het Volwassenenonderwijs zonder veel zin voor realiteit, heeft een nieuw plan ter uitvoering uitgedacht, waarbij net die Gon-begeleiding wel eens een stille dood zou kunnen sterven. En dat maakt me bezorgd. Daarom, aan de vooravond van een welverdiende en vooral ook Grote Vakantie, mijn oproep om hier eens te gaan kijken en eventueel de petitie te aldaar te tekenen. Omdat je een hart hebt voor de minderbedeelden onder ons, waar je desondanks rotsvast in gelooft...

Een ander punt betreft onze uitnodigingen voor het huwelijk deze zomer. Ben ze net gaan halen en ik vind ze persoonlijk toppie. Bedankt, Meesterlijke Hannah! Nu nog de allerlaatste adressen opsnorren en ik vermoed dat Nip en ik morgen zegels a volonté kunnen plakken. Deadlines, het blijft iets speciaal in deze Vlindermanbeleving: hoe scherper, hoe liever!

Blogarchief