Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

dinsdag 3 juni 2008

Gastvrij Podium & Dima Bilan versus Madonna

Wat we niet mogen vergeten is morgen Het Gastvrij Podium in Wijnegem, met Teun Deert als gastdichter en wie weet, hoog bezoek uit Frankrijk. Wie dat wel moge zijn, laat ik voorlopig nog even in het midden, maar het zou wel leuk zijn als het Wijnegems initiatief een internationale uitstraling kreeg, nietwaar? Uiteraard zal ik ook aanwezig zijn, om enkele nieuwe gedichten uit te proberen tijdens het Vrij Podium. En dan gaan we daar ook even met zomervakantie - wat goed is voor de huwelijkse voorbereidingen.

Voor wie zin heeft in een streepje walgelijke zelfverheerlijking: koop deze week de 'Dag Allemaal', betaal een euro extra en krijg er gelijk een DVD bij (met George Clooney, gelijk de reden om pulp als Dag Allemaal te kopen, tenzij je natuurlijk de tv-programma's wil volgen). Waar ik het echter over heb, is een interview met die Rus, die het Eurovisiesongfestival gewonnen heeft. Die kerel is dus echt niet te schatten. Mister Dima vindt dat hij een groot talent is en absoluut een wereldidool moet worden, doel waar hij voor over lijken belooft te gaan. En terwijl hij zonder blikken of blozen verklaart dat iedere deelnemer aan het Eurovisiesongfestival, vertrekkende van de nummer twee tot helemaal achteraan, gewoon jaloers is omdat hij kan zingen en zij niet, schoffeert hij ook nog eens sterren als pakweg een Madonna. Die kerel spoort dus in mijn ogen niet helemaal zoals het zou moeten. Werkelijk, het is niet omdat je één liedjeswedstrijd wint, dat je dan gelijk jezelf als de betere van iemand moet voorstellen, zeker niet als die al decennia lang aan de absolute top meedraait (ja, Vlinderman heeft een hoog petje op van Madonna). En geen enkel petje van iemand die naast zijn schoenen loopt bij een succesje. Wat zeg ik, loopt? Er compleet naast leeft! Trouwens, het enige dat hij met haar te delen heeft, zijn enkele jeugdzonden op pornografisch gebied, punt aan de lijn. En mocht het allemaal imagebuilding zijn, dan vind ik dat bepaalde karakters op staande voet hun ontslag moesten krijgen.

Allez, op naar morgen, waar de reporter in Vlinderman met zijn fototoestel opnieuw in de aanslag zal liggen om jullie te kunnen vergasten op memorabele momenten. Ooit eens.

Blogarchief