Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

donderdag 13 november 2008

De Muzeval in november


Vitalski

Vitalski begint verhalen te schrijven vanaf zijn negende levensjaar. Tijdens zijn middelbare schooltijd brengt Vitalski diverse boekjes en gedichten uit bij de klandestiene uitgeverij van Erik Vloeberghs uit Heist. Officieel debuteert Vitalski op zijn veertiende, met enkele gedichten in het tijdschrift Diogenes. Het jaar daarna volgen kortverhalen in De Brakke Hond.

In zijn periode als germanist (1988-1993) aan de Antwerpse universiteit wint Vitalski tweemaal op rij de ‘interuniversitaire literaire wedstrijd’. Hij heeft daarna een theatergroep opgericht, vanaf 1994 “Circus Bulderdrang” genoemd. Deze groep ontpopt zich steeds meer als een absurdistische rockgroep met een krachtige literaire oriëntatie. Na het uiteenvallen van Circus Bulderdrang richt Vitalski verscheidene muziekgroepjes op. Hij speelt als gastacteur diverse stukken bij de Zwarte Komedie en richt inmiddels ook De Ysfabrik op, een radicaal dadaïstisch figurentheater. In 2005 is Vitalski het officiële gezicht van de Boekenbeurs.

Vanaf het jaar 1999 ontplooit Vitalski zich voornamelijk als een vertolker van one man shows. Deze voorstellingen houden het midden tussen comedy en meer vertellende conference. De meest markante van de laatste maanden is ‘Mijn leven met Yves Leterme’.


Meer info hier online.

AVG, think!


AVG, het gratis - en voor de iets meer begunstigden onder ons, betalend - antivirusprogramma heeft in al zijn geestigheid ervoor gezorgd dat duizenden onder ons, pc-gebruikers, hun pc niet meer opgestart kregen, omdat het een essentieel onderdeeltje van het Windowsstuurprogramma, "user32.dll", als een virus aanzag, in quarantaine plaatste en vervolgens doodleuk wiste. Ook hier zag ik dergelijke boodschap op mijn scherm verschijnen na de dagelijkse scan en gaf ik toestemming, leek die ik ben, dat vieze beest te killen. Gelukkig draait hier Vista, die zichzelf nog kan resetten naar de laatste intacte werkinsmodus, maar onder andere XP-gebruikers waren eraan voor de moeite. Gedaan met computen, en als je er de ballen van snapt, ga je natuurlijk op zoek naar een oplossing. Dat is namelijk het voorstel dat het volkje bij AVG voorhoudt: ah, u kan niet meer opstarten? Surf dan naar onze site en we zullen het wel verhelpen. Ahoy, gasten, HIJ START NIET MEER OP!!!!

Bron foto: KLIK!

Soit, ze zullen daar denken dat iedereen niet zomaar een pc heeft, neen, ze hebben er twee. En omdat ze niet vertrouwen op AVG hebben ze op de andere pc een ander antivirusprogramma geïnstalleerd. Logisch, toch? Ik vind dat een goed programma op mijn pc, maar niet op mijn tweede pc... Ze moeten eens ernstig gaan nadenken daar bij AVG, denk ik, nog steeds leek die ik ben, dan maar en ga verder met de orde van de dag. De Muzeval dus, mét Vitalski, dé Nachtburgemeester van Antwerpen. Deze avond, gratis en voor niets, in Den Hopsack, als dichter. En wil u ook eens gratis aanhoord worden, dan kan dat natuurlijk ook op ons Vrij Podium. Allen daarheen, inschrijven ter plaatse om erop te klimmen, zomaar aan de toog om te aanhoren. En zo hoort het ook.

Blogarchief