Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

maandag 10 maart 2008

Ishtar + gedicht

Over twee weken vieren we feest: Bibi die nog steeds vindt dat een jaartje erbij een feestje verdient, een nieuwe regering - als den Yves tenminste eindelijk daarin slaagt - en Pasen, drie vliegen in één weekend! Het geeft een mens iets om naar uit te kijken, al interesseert feitelijk alleen het eerste mij voldoende om dat te doen. De twee andere zaken wekken bij mij alleen maar het gevoel op van water naar de zee en dan een duikje erin. Of een bootje erop en hengelen naar wat daar zoal in rond zwemt, mocht ik een visser zijn.

Verder ben ik ontzettend blij dat Ishtar den boel voor België mag gaan vertegenwoordigen. Maar voor een uitgebreide toelichting daarbij, verwijs ik jullie met plezier naar Nip, die een bijdrage heeft geleverd op haar eigen blog en waar ik me voor 200% in kan terugvinden (bedankt, Nip, om het mij wat gemakkelijker te maken de luierik uit te hangen in deze).

Zodadelijk nog naar Lode Van Oxenberghen om wat af te spreken. Na tweemaal uitstel gaat het er eindelijk van komen. Mijn vrouwke (sic) mag mee, kan dan een babbelke doen met het huisvrouwke van Lode - zo gaat dat, toch? Lode stamt nog van de tijd van vrouwen en haard en van die dingen. Een beetje aandoenlijk, maar het is zo zijn hele leven al geweest en wie zijn wij, snotneuzen, om daar een verandering in te willen brengen?

liegenaar

ik wil niet dat je liegt
me in woorden bedriegt
dat je dit, dat je dat
of zelfs zus of zo, nee

ik wil niet dat je liegt
niet over maten, over wijzen
waarop jouw lichaam zou
hoe anderen niet anders, nee

ik wil niet dat je liegt
alsof volgrams sulfiet
- om maar wat te zeggen -
en dan opeens te zwijgen
alsof een ander het gezegd, ja

dan wel, dan wil ik
dat je toch maar liegt

Frans V.

Mededeling: De Muzeval


Aanstaande donderdag

De Muzeval # 112

Gastdichteres: Lies Van Gasse

Deuren 19u30, inkom gratis

Literair-artistiek café Den Hopsack
Grote Pieter Potstraat 24
2000 Antwerpen


Over Lies Van Gasse:

Lies Van Gasse werd geboren te Sint-Niklaas op 7 oktober 1983 als eerste uit een gezin van zes. Haar ouders zijn allebei Germanisten; dat is mogelijk een verklaring waarom ze zo vroeg met het schrijven van poëzie begon. Op haar zevende schreef ze haar eerste boek dat ze ook zelf illustreerde.

Lies publiceerde in verschillende tijdschriften, waaronder Deux Ex Machina en Poëziekrant en sleepte meerdere prijzen in de wacht.

Naast schrijfster is ze beeldend kunstenaar. Ze studeerde kunstgeschiedenis in Milaan. Ze volgde tevens de lerarenopleiding aan de Academie te Antwerpen. Huidig geeft ze les en werkt ze onverdroten verder aan haar beeldend en literair oeuvre.

Blogarchief