Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

dinsdag 10 februari 2009


Een mens zou zowaar nog de affiche vergeten van 'zijn Muze'val...

De Muzeval - Aja Waalwijk


Nog tweemaal slapen en dan gaan we genieten van Aja Waalwijk, een Amsterdamse dichter-kunstenaar, die einde vorig jaar als organisator van het Wereldkampioenschap Poëzie in Zaal reeds een delegatie van De Muzeval warm ontving in zijn residentie. Is het een wederdienst of horen we hem graag aan het werk? U mag het uitmaken, ik plaats hieronder nog even wat tekst en beeld van het gebeuren.

Aja Waalwijk

De dichter-kunstenaar Aja (Adriaan Waalwijk, Amsterdam 1952) groeide op in Zwanenburg (NH). Hij studeerde aan de lerarenopleiding “d' Witte Leli” in Amsterdam en doceert tegenwoordig Nederlands en tekenen aan het IVKO, een Montessori-school voor voortgezet onderwijs.

Aja heeft zijn woning, schrijfkamer en atelier tegenwoordig boven Zaal 100 in Amsterdam (http://www.wittereus.net), organiseert er exposities en een maandelijks podium voor dichters. Hij deelt atelier Het Drakenest in Ruigoord en is actief lid van het Amsterdamse Ballon Gezelschap (www.ruigoord.nl).

Hij runt voorts het Nomadisch Museum en neemt deel aan de Trans-Industriëlen. Hij is ontwerper van een “axis mundi” – een wereldas – zowel in Ruigoord als in Christiania bij Kopenhagen, in de vorm van totempalen. Er zijn plannen om in de zomer van 2009 ook in het bedreigde Scheldedorp Doel een totempaal op te laten richten door een ploeg Amsterdamse en Antwerpse kunstenaars onder leiding van Aja Waalwijk en beeldhouwer Willem Plugge, bestuurslid vzw Pipelines, zulks als vrucht van een samenwerking tussen vzw Kunstdoel en vzw Pipelines/De Muzeval.

Aja Waalwijk zal graag toelichting geven over de idee en de symboliek van de Axis Mundi (http://nl.wikipedia.org/wiki/Axis_mundi) tijdens zijn Muzevalaantreden of daarvoor of -na.

(met dank aan Herman J. Claeys, Aja Waalwijk & Frans Vlinderman)

Blogarchief