Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

donderdag 5 juni 2008

Eenzaam + senryu

Om te beginnen: voor een foto- en ander verslag over gisteren verwijs ik u graag door naar Nip's blog, dan hoeven wij niet dubbel-op.

Verder is het hier een beetje eenzaam. Enkel Miss Jackie T en Bibi om de avond met elkaar door te brengen, terwijl aanstaande Nip zich verbeidt in het huis van aanstormende Schone Moeder Lenie. Net enkele sigaretjes op het terras erdoor gejaagd, omdat een roker nu eenmaal roken moet (anders was het een niet-roker, nietwaar?) en de krant gelezen (ook weer zoiets, een krant die niet gelezen wordt, kan alleen nog dienen om een doos voor papierophaling te vullen of aardappelen op te schillen, maar vermits er geen aardappelen in huis zijn en het oud papier pas volgende week donderdag wordt opgehaald...) en wat mail gecheckt (ik neem het mee volgende week, Teun, dat gedicht over kinderen in tehuizen). En dan eens gaan kijken naar de statistieken van een Vlinderman op het blognet. Het lijkt wel of er nogal gezocht wordt naar Vlinderman, want van mijn huidige bezoekers vindt zowaar op een bewolkte woensdag meer dan de helft zijn weg naar hier via een zoekmachine. Best wel maf vind ik dat. En helemaal niet erg, want op één of andere manier draagt deze blogger zijn eigen kleine steentje bij op het scherm van een kleine honderd pc's per dag. Ha, zeg ik dan lichtelijk vergenoegd tegen mezelf. Een mens, ook deze Vlinderman niet, gaat immers niet online om niet gelezen te worden, toch?


En heb ik al gezegd dat ik Nipje mis?

Vermits jullie dus met zovelen zijn: ik heb mezelf voorgenomen om onze huwelijksgasten te vergasten op een kleine poëtische attentie, namelijk een haiku of een senryu (een gelegenheidsgedicht dus). Om het even kort toe te lichten voor degenen die van die beesten nog niet gehoord hebben: klik even op de naam. En omdat jullie tegenwoordig met zovelen zijn en sommigen misschien wel willen meehelpen aan onze droomdag deze oproep: wie wil meehelpen, kan mij een mailtje sturen met een huwelijkshaiku of -senryu, gewoon hier inzenden of als reactie hier achterlaten. Ik zou het bijzonder leuk vinden om zoveel als mogelijk verschillende bijdragen van collega-dichters bij me te hebben op die speciale dag over enkele maanden... En uiteraard vermeld ik de auteur!

dat mag (senryu)

over hun lippen
dat ja hen zal najagen
zoiets mag gezegd

Nog iets over de teller op deze blog: ik heb al vastgesteld dat die blijkbaar niet werkt met Explorer. Microsoft vindt dat wij al lang uitgeteld zijn... Niet dus ;-)

Blogarchief