Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

dinsdag 17 juli 2007

Nog een snelle aankondiging in het kader van Zomer van Antwerpen: vergeet zeker niet langs te lopen op dat O'ke hieronder ;)

Bron foto: erop klikken

O

Lijstjes + gedicht


Dezer dagen gaat het hier te casa Nip & Vlinderman vooral over lijstjes maken. Wat gaan we doen met en in ons appartementjen? Wat moet er veranderen, welke afspraken moeten er gemaakt, wie zorgt waarvoor, kan er nog wat extra in huis gehaald worden en zo ja, wat? Eigenlijk is het fijn om iemand te hebben waarmee je plannen kan maken. Ik ken het verleden maar al te goed, toen ik nog zo een eenzame stakker was. Of de keuken nou vloekte met de potten en pannen erin, de sofa meer weg had van een verzamelbank voor alle kranten van de laatste drie maanden, het bed bedolven lag onder de stapels wasgoed, het maakte me allemaal geen mallemoer uit. Zolang ik maar onder dak was en wist waar ik naartoe kon kruipen als de dag en een stuk van de nacht mij weer eens opgegeten en uitgebraakt hadden.

Nu spreken we van een thuis. Iets dus om thuis te komen, iets van ons, door ons, voor ons. Er kan nog heel wat veranderen, laat ons daar duidelijk over zijn. In sommige kamers regeert/heerst Nip overduidelijk, in andere dan weer Vlinderman. Trek die verschillen wat gelijk en je krijgt een thuis voor alletwee. En dus maken we lijstjes. Spannend en tegelijk verwachtingen scheppend, dat kan ik je op een briefje geven. Of in een lijstje...

Bron foto: HIER

zijn afkomst

één leven, dat heeft hij
te geven, van geboorte tot
ongeboorte, die ene korte zucht
van een kosmisch langverhaal
dat nooit een grens heeft erkend

niets ervoor, niets erna
hij accepteert het niet
gelooft niets van het iets
omdat het zou bestaan
en wat dan, onbestaan?

dus leeft hij zijn dagen op
te vullen met daden
groots en klein, veelal
klein, hij erkent soms
zijn afkomst

hij is een sterrenkind
wat anders zou hij
meer kunnen zijn?

© Frans Vlinderman

Blogarchief