Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

dinsdag 21 juli 2009

De Muzeval in Gent, kleine aanvulling

Het is in mijn vorige post niet helemaal gelukt qua opmaak (niet mijn sterkste kant op onlinegebied), maar het staat er wel degelijk: Vlinderman en De Muzeval treden aan op de Gentse Feesten 2009. Iedereen welkom, zou ik zo zeggen, al kost het eenmalig € 3,00 om binnen te geraken - organisatorische redenen, waar wij helaas niet aan kunnen verhelpen. Nu, we zullen ons beste poëtisch beentje voorzetten om het dan toch de moeite zeker waard te vinden ;-)

We slapen dus nog twee maal en dan zakken we met de Muzevalbende af naar Gent, waar we de gemiddelde Stroppendrager zullen proberen te overtuigen van hun goede smaak in het uitnodigen van die Antwerpse bende... Skone is soms et powetisch leve, niewaer?

De Muzeval op de Gentse Feesten nu donderdag 23 juli 2009

Ghent in Cap & De Kunstvogel

organiseren tijdens de Genste Feesten 11 dagen poëzie!

Poëzie@ghentincap,

maagdestraat 14, 9000 Gent

inkom telkens 3 euro

Doorlopend Boek en CD versmarkt!

en elke avond om

23u:

Villa Drashhoek, afterpodium te Jeugddienst Kammerstaat.

Jong talent kan verder de jonge uurtjes verblinden met hun explosie van muziek, poëzie en proza in de ruimtes van de Jeuggdienst. http://walk.to/villadrashhoek

Programma:

vrijdag 17 juli:

20u

Peter Holvoet-Hanssen bijt de spits eraf van dit poëziepodium.

Peter Holvoet-Hanssen (Antwerpen, 1960) probeert oude tegenpolen te overstijgen, zoals klassieke voordracht versus performen, wil hoogstens 'een troubadour in leerschool' genoemd worden. Hij publiceerde meerdere dichtbundels waaronder de spraakmakende trilogie Dwangbuis van Houdini (Vlaamse Debuutprijs 1999).www.kapersnest.be

Ons huisorkest leidt de avond uit.

Vandaag wordt dit aangevuld met een griot-muzikant uit Mali, doundoun-speler.

Zaterdag 18 juli:

10u

Ritme, kleur en podium:

een 4-daagse poëzie- en performanceworkshop met Philip Meersman.

Ritmiek, kleur en klank als basis voor het maken van gedichten: collaborative poetry, free spontaneous writing, klank- en improvisatiepoëzie, vrij vers, poésie pure, soundscript e.a.

Naar het succes van de eerste reeks die uitmondde in een performance op zondag 7 december 2008 te Ghent in Cap. Drie blinde schrijvers nodigden niet-blinde schrijvers uit om met hen mee te werken. De deelnemers aan de workshop poëzie schreven, gebruikmakend van zintuiglijke ervaringen, gedichten gebaseerd op de huid van taal, zijnde klanken. Via impressies van licht en donker, ritme en stilte werd er gewerkt aan een etmaal poëzie. Door middel van het samenlezen in een koorvormige groepsconstructie brachten de workshopdeelnemers hun audio-sonore impressies van hoe een dag klinkt, aanvoelt, ruikt en eruitziet.

www.myspace.com/spooninmybrain

14u inkom

Creatief Schrijven vzw, Antwerpen

Schuunschgreivers en Propere Tuupe op het open podium van Ghent in Cap

De Schuunschgreivers is de schrijfclub van Bij’ De Vieze Gasten, het sociaalartistiek project in de Gentse volksbuurt de Brugse Poort. Zij komen op 18 juli met hun gedichten en verhalen naar de Gentse Feesten. Ze zakken af in gezelschap van de Propere Tuupe, het muziekgezelschap van Goeste Majeur (het muziekhuis van Bij’ De Vieze Gasten) dat onder meer accordeons, bandoneons en blaasinstrumenten beroert.

Ze stellen zich de vraag: ‘Wat zie je wanneer je niet meer ziet?’

www.creatiefschrijven.be www.goestemajeur.be / www.deviezegasten.be

Schuunschgreivers i.s.m. Creatief Schrijven

19u30

Ons huisorkest leidt de avond in.

Vandaag met Ingrid Spilliaert, ze schrijft en spreekt in het Vlaams, in het West-Vlaams, in het Frans, in het Engels, in het Duits en als het even kan ook in het Lingala.

Creatief Schrijven vzw, Antwerpen

‘Is liefde blind?’ Geertje De Ceuleneer en de blinde muzikant Geert Maeckelbergh lezen voor uit hun liefdevolle conversatie. Ook liefdesbrieven van liefhebberschrijvers worden liefdevol voorgelezen. Ze worden muzikaal ondersteund door Sacha Van Loo.

www.creatiefschrijven.be

zondag 19 juli:

10u

Ritme, kleur en podium:

een 4-daagse poëzie- en performanceworkshop met Philip Meersman. (zie zaterdag)

19u30

Ons huisorkest leidt de avond in.

Vandaag nodigt Dirk Elst, muzikant een collega muzikant uit.

Het literaire tijdschrift Kluger Hans

verduistert de zaal van Ghent in Cap voor een bijzondere poëzie-ervaring.

Bekende poëzieperformers brengen hun gedichten uit het blote hoofd en het publiek luistert zonder hen te zien: Marie Meeusen, Olaf Risee, David Troch, Yavier Roelens en Bart De Block.
www.klugerhans.net

maandag 20 juli

10u

Ritme, kleur en podium:

een 4-daagse poëzie- en performanceworkshop met Philip Meersman. (zie zaterdag)

19u30

Ons huisorkest leidt de avond in.

Vandaag nemen country het over met Barbara en Stef. www.klokkespijs.be

Ecrivains publics: de verSlingerdichters van Jeugd en Poëzie vzw, Merchtem.

Gooi wat woorden op tafel, en deze jonge dichters snuiven inspiratie op, schudden woorden spelend door elkaar, voegen beeldspraak toe, roeren de letters, laten ze een halfuurtje sudderen. En een versgebakken gedicht wordt u voorgeschoteld. Op uw maat, naar uw wens. www.jeugdenpoezie.be

Didi de Paris, Antoine Boutte, Dirk Vekemans, Philip Meersman, Joris Vercammen en Laura Verlinden brengen Oogopenende Goddelijke Gedichten, de Olympusblik van DESDA. DESDA is de afkorting van dan-en-slechts-dan-als. Waarom die naam? Omdat literatuur op een podium slechts werkt dan-en-slechts-dan-als er daadwerkelijk IETS verteld wordt op het podium.
Omdat literatuur misschien pas écht werkt dan-en-slechts-dan-als ze publiekelijk wordt voorgedragen. Akkoord, dit laatste is een overdrijving. Maar het toont de richting aan die we uit willen: weg van de muffe schouwburgzetels of universiteitsaula's, van literatuur in al zijn vormen opnieuw een sociaal en publiek gebeuren maken. Naast literatuur ne
emt ook muziek steeds een centrale plaats in op de DESDA-avonden.

www.myspace.com/desdaleuven

dinsdag 21 juli:

10u

Ritme, kleur en podium:

een 4-daagse poëzie- en performanceworkshop met Philip Meersman. (zie zaterdag)

14u

Toonmoment deelnemers workshop Ritme, kleur en podium

19u30

Ons huisorkest leidt de avond in. Vandaag hebben we een Roemeense dichter in ons midden: Peter Scrager. BruSlam,

een meertalig Free Podium voor Slam Poetry, ontstaan in de mengelkroes van Brussel.

Dichters, slammers en performers van Bruxsel, Liège, Namur, Mons e.a. zullen het podium delen met Nederlandstalige dichters. Hosts voor deze avond zijn Claude Io en Philip Meersman.

www.myspace.com/bruslam

Doorlopend:

Ecrivains publics: de verSlingerdichters van Jeugd en Poëzie vzw, Merchtem.

Gooi wat woorden op tafel, en deze jonge dichters snuiven inspiratie op, schudden woorden spelend door elkaar, voegen beeldspraak toe, roeren de letters, laten ze een halfuurtje sudderen. En een versgebakken gedicht wordt u voorgeschoteld. Op uw maat, naar uw wens.www.jeugdenpoezie.be

woensdag 22 juli:

19u30

Ons huisorkest leidt de avond in.

Vandaag nemen country het over met Barbara en Stef. www.klokkespijs.be

Het schrijverscollectief Balein kijkt verder dan de eigen navel. Naast proza en poëzie van eigen hand selecteren de leden ook het beste uit een stapel inzendingen.

Inzenders mogen vrij exploreren binnen het thema ‘Op De Tast’. Waar jullie met je gedicht, verhaal of lied ook willen terechtkomen: In de prak? Onder je schaduw? Uit het oog? In het hart? Doorgestoten naar een donkere kamer? Ergens op een kruispunt van het menselijk geslachtsverkeer? In een samenloop van omstandigheden? Als nachtvlinder door kreten betast? Echografisch? In de buik gevonden?
Alles kan, alles mag. Niemand die het ziet.Stuur voor 17 juli een drietal teksten of gedichten door naar
collectiefbalein@gmail.com. We laten je zo snel mogelijk weten of je geselecteerd bent.

Wat is balein?
1. Een zeefachtige structuur waarmee een walvis zijn voedsel (voornamelijk plankton) uit het water zeeft.
2. Een schrijverscollectief uit Gent dat poëzie uit taal zeeft. Organiseert geregeld poëzieavonden. Jan Aelberts (1985), spuigat, Ivo Allewaert (1980), nieren, Dirk Elst (1975), lever, Marie Meeusen (1981), speklaag, Wouter Rogiest (1980), darm, An Vandesompele (1985), zeevacht
http://collectiefbalein.wordpress.com

donderdag 23 juli: 19u30

Ons huisorkest leidt de avond in.

Vandaag nodigt Dirk Elst, muzikant een collega muzikant uit.


Donderdag 23 juli 2009: De MuzevalDe Antwerpse Muzeval klapt uitzonderlijk ook dicht op de Gentse Feesten 2009! De maandelijkse poëzieavond op verplaatsing.

Lokken u in de val met hun verleidende woorden:
Herman J. Claeys, Erwin Van Massenhove (de Antristresspoweet), Bart Van Peer,

Pierre Magis, Frans & Nip Vlinderman, ...

www.muzeval.tk


vrijdag 24 juli:

19u30

Ons huisorkest leidt de avond in.

Vandaag nemen country het over met Barbara en Stef. www.klokkespijs.be

Spinyopaat, een vrij podium extra luxe en extra large voor performers, muzikanten, cabaretiers…
Talentvolle artiesten die hun eerste stappen zetten, anderen on the edge of a nervous breakdown. Eéndags-vliegen van nu, goden van een toekomstige onderwereld:
Steven Crauwels (neoromantische poëzie), Yerna Van Den Driescche (NL internationale poëte),

Sven De Swerts (gothic performance),Inne Verhagen (Schone Liefdespoëzie),Eva Van Leuven (de zin van schone onzin), Peter Antheunis (Gents Poëtisch Talent), Marieke Lightband (Acoustic Emo Rock),Rita De Pita
(Godt met DT),
Yannick Riviere (singer rock writer/alternative tenor)

http://spinyopaat.blogspot.com

zaterdag 25 juli:

19u30

Ons huisorkest leidt de avond in.

Vandaag met dichters van diverse pluimage die elkaar ontmoet hebben in de Masterclass poëzie in Macedonië, georganiseerd door Creatief Schrijven vzw en begeleid door Daniel Billiet. Gelinkt aan het internationale poëziefestival Struga Poetry Evenings. Sindsdien toeren ze rond als de dichters van de clan van Zoran of de Strugisten.

Ghent in Cap presenteert: In de Ban van de Ring.

Om de 2 maanden krijgen artiesten van allerlei pluimage, 10 minuten tijd om op een podium van 4 vierkante meter hun ding te doen. Vanavond The Best Of! met Wiwok, Nederlandstalige pop, Just Friends, jazzesemble.

doorlopend:

Ecrivains publics: de verSlingerdichters van Jeugd en Poëzie vzw, Merchtem.

Gooi wat woorden op tafel, en deze jonge dichters snuiven inspiratie op, schudden woorden spelend door elkaar, voegen beeldspraak toe, roeren de letters, laten ze een halfuurtje sudderen. En een versgebakken gedicht wordt u voorgeschoteld. Op uw maat, naar uw wens.

www.jeugdenpoezie.be

zondag 26 juli:

19u30

Ons huisorkest leidt de avond in.

Vandaag nodigt Dirk Elst, muzikant een collega muzikant uit.

Parlando - meer sprekend dan zingend is het poëzielandschap! Met o.a. het poëtische woelwater van Christophe Vekeman.

Rage against the dying of light! Raas, raas tegen het sterven van het licht! Dylan Thomas schreef het al in 1951: allemaal gaan we ooit in die goede nacht. We kunnen die naderende duisternis – blindheid – maar beter niet te licht in gaan.


http://poezieinvlaanderen.blogspot.com

maandag 27 juli:

19u30

Ons huisorkest leidt de avond in.

Vandaag nemen country het over met Barbara en Stef. www.klokkespijs.be

Kraai nodigt Het Nieuwe Zwart uit.

Samen lezen zij voor uit eigen werk en het werk van de blind geworden dichter Marcel Van Maele. Met Dennis Gaens (NL), Hanneke Hendrix (NL), Willem Claassen (NL), Maarten Inghels (NL) en Eva Mouton (BE)

www.kraai.be

met steun van de stad Gent

Blogarchief