Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

woensdag 11 juni 2008

Over bloggen & Dewinter is nog altijd in het landEen bloglezer is een eigenaardig wezen. Via mijn google-analytics kan ik vrij goed hoogte nemen van waar mijn bezoekers komen en of ze de taal op deze blog ook effectief kunnen verstaan - met een blogadres eindigend op .com is dat namelijk belangrijk. Voor circa 80% geldt dat het Nederlands op basis van locatie kan vermoed worden en dan gaat Vlinderman verder denken. Wat komen al die mensen hier binnen en buiten gesprongen, zonder achterlating van een woordje dat ze geprikkeld waren of geïnteresseerd? Waarom is het zo moeilijk om te reageren op een uitdaging? Ik zal het waarschijnlijk nooit helemaal doorgronden, maar ik kom er wel achter. Voorlopig is mijn bedenking dat mensen het 'voor wat hoort wat'-principe hanteren. Ik reageer bij jou dus jij reageert bij mij. Uiteraard gaat dat niet voor iedereen op, anders had ik hier nauwelijks reacties, maar toch. Roep ik op tot een wedstrijd, zoals helemaal in het begin van deze blog samen met Nip, dan stromen de reacties en inzendingen binnen, maar vraag ik vrijblijvend wat, dan valt het stil...

Wat me ook opvalt, is dat nogal wat mensen beschroomd zijn om openlijk te reageren. Die zenden dan een mail met hun reactie, wetend dat ik dagelijks mijn mail check en ze dus zullen gelezen worden, maar ontwijken de blogopenheid. Zou ik soms te straf uit de hoek komen? Laat ik de verkeerde meningen op de lezers los? Komaan, lui, er is hier op deze Vlindermanplaats toch geen extreem kantje te bespeuren waar iemand zich voor zou moeten schamen, niet? Of is het allemaal de ver van bed-show? Ha, de dag dat ik zal ophouden vragen te stellen, ligt helaas geplant in een verre toekomst, dus dat zal ons niet helpen.

Voor de vergeetachtigen onder ons herneem ik hieronder nog even de affiche van De Muzeval morgen. Het wordt een avondje genieten, ik beloof het iedereen. Onze Gastdichter, Teun Deert, is een man die je kan lezen (als ie ooit althans het internet even ontdekt), maar die je moet gehoord hebben. Mij niet geloven? Kom dan zelf horen!


Afrondend wil ik even hier een cartoon uit het blaadje patattenschilpapier van het Vlaams belang aanhalen, dat onlangs in mijn brievenbus stak. Als één van de meest moderne fascistische partijen die Vlaanderen ooit gekend heeft de huidige burgemeester van Antwerpen wil vergelijken met Nazistische Nonsens, dan wordt het opletten. En bij deze: mijn heil bij Patrick Janssens en never ever bij VB. Voor alle duidelijkheid (uiteraard): ik hou van mijn Stad én al haar inwoners.


Fluppe, ik heb lak aan jouw tendentieuze berichtgeving en jouw manier om mensen in Borgerhout aan te spreken. En als je denkt dat het met tekeningetjes als bovenstaand zal lukken, dan ben je laag gezonken (een meter of vijftien min nul of zo, je bevond je sowieso al niet op een al te gezonde hoogte in mijn beleving).

Blogarchief