Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zaterdag 7 juli 2007

OMD + aangebrand

Zaterdag 7 juli zal de herinneringen ingaan als de dag dat zowel Nip als ik ons Pink hebben laten verbranden. Donkerpink zeg maar, het kleurtje dat nog enkele dagen zal trekken en laten weten wat een stel idioten we toch kunnen zijn. Bij het vertrek deze ochtend meegesleurd wat we met een halve blik naar buiten dachten nodig te hebben: truien en een paraplu. Geloven wat je ziet, zo heet dat, en het zag er nogal bewolkt uit, zo rond een uur of tien.

Een halve dag later beseffen we dat we de professionele weervoorspellers best eens mogen geloven als ze pertinent blijven zeggen dat het een zonnig dagje zal worden. Samen met Tom Helsen (aangename verrassing) trad inderdaad ook de zon aan. Om te blijven branden, de hele dag lang. De af en toe passerende wolkjes en zuchtjes wind strooiden zand in onze ogen en nu zitten we hier, met vel dat trekt om het hardst. Ooit leren we het wel.

Zonnecrème? Is een paraplu ook goed? (Foto © NL)

Wat Pink de zangeres betreft, daar kom ik morgen nog op terug. Nee, OMD, die mannen, die hebben me nog eens aangenaam verrast.
Orchestral Manoeuvres In the Dark (Foto © FV)

Pure nostalgie was het, die oudere muzikanten hun o zo bekende nummertjes te mogen horen spelen op dat megapodium. Ik voelde me gelijk terug in de tijd geslingerd, met meer en langer haar, een groter stuk in de voeten, jeugdhuissfeertje alom, zalig dus. Terug van weggeweest, die mannen, en ik heb het zien gebeuren, was er gewoon bij. Voor Nip waarschijnlijk de grote onbekende - en waarom ligt die vlindervent van haar nou zo hardop mee te brullen? Daarom dus ;) Zo een beetje als sommige dames schijnen te hebben met Anouk, maar dan minder uit nostalgie...

Werchter + Nip + gedicht

We gaan over een klein uurtje vertrekken. Eerst nog even kiezen welke kleren we aan zullen (het zou zonnig worden, maar het lijkt wel of er regen in de lucht hangt), dan een doucheke, boterhammekes smeren, camera'tje inladen en dan zzzzzzZZZZZZZZOOOOEEEEEEEEEFFFFFFFF, op naar Werchter...

Nog even een dikke proficiat aan Nip, die voor al haar afgelegde examens geslaagd is. We hebben het gisteren gevierd met een glaasje champieter (merci, Mama Mia) en wat kleine hapjes (merci, Delhaize). Nu nog een scriptie en één opgeschoven vak (Mens en wereldbeelden in de wetenschap) en ik heb een gediplomeerde filosofe onder dak. Niet dat ze dat nu nog niet zou zijn, want niets wordt hier zonder vragen benaderd. Zelfs ik hou van jou passeert hier niet zonder zo een krul met een puntje eronder.

moderne tijden

tot zo en dan gewoon
puur op karakter zij
aan de vaat en hij
alleen met zijn verlangen
een droge doek in de hand

elk kopje een gedachte
nat achter het oor
zij alhaast in dromenland
de nacht alvast in het hart
vertederd door het keukenneon

hij droogt wel zijn verlangen
als een Robin-theedoek-Hood
tegen al het eigentijdse bloeden
is hij best bestand

hij bespringt pas als
alle lichten zijn gedoofd
met genoegen
en zeer genegen
een echt moderne vent

© Frans Vlinderman


Pink, here I come!!!

Blogarchief