Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

woensdag 29 juli 2009

De geen nieuws-show is daar


De nieuwe collega op het werk geraakt goed, euh, ingewerkt en dat is goed nieuws, want we hebben nog een stapeltje achterstallig werk weg te werken. Met die vier maal 'werk' in voorgaande introductie, denk ik dat het alweer genoeg over het Vlindermanlabeur gegaan is. Over naar ander nieuws. En dat is wereldschokkend, lieve blogbezoek(st)er: Bibi heeft geen nieuws gevonden vandaag dat de moeite waard is om over te bloggen. Wat eventueel in aanmerking had kunnen komen, is het feit dat onze federale minister van begroting zinnens is een keertje ferm te gaan snijden in de uitgavenpost van die groep, die het minst in staat zou moeten zijn veel van hun oren te maken: de gebruikmakers van de sociale zekerheid. Zieken, invaliden, weduwen, werklozen, steuntrekkenden met andere woorden, hoed u: nadat eerst de crisis de geldverwekkende medemens al heeft laten weten dat het menens is met haar corrigeren van de ongebreidelde wet van vraag en aanbod, gaat het nu richting uw broodnodige zorgenhoekje! En Vlinderman weet zelf niet of hij daar nu blij om moet zijn, blij dat de lasten nu door veel meer Belgen dan die van de werkende klasse zullen worden gedragen, of triestig, omdat het intriest is dat omwille van de centen een hele groep zorgbehoevende medemensen nu ook het slachtoffer moeten worden van de (banken)mannen die met andermans zuurverdiende (of -verworven) centen grote sier hebben gemaakt en globaal gezien de wereld naar de haaien hebben geprofitarieerd.

Dan maar zelf nieuws proberen schrijven?

Maar dat is dus geen nieuws genoeg, omdat het maar een ballonnetje is, dat er weliswaar opgelaten uit ziet, maar tot nader order nog steeds down gehouden wordt met het koordje van nog lang niet goedgekeurd. Het is immers zo, en veel verschil zal u daar niet van gemerkt hebben, dat we dankzij het zomerreces nu enige tijd niet bestuurd worden, vermits de heren en dames ministers hun ministervaliezen hebben gepakt en naar een ver griepland zijn afgezakt. Nu ja, niet bestuurd worden, daar hebben wij Belgen de laatste jaren genoeg kaas van gegeten, nietwaar?

Vermits ik toch niets te vertellen heb, wens ik jullie allen een heel fijne (onweers)avond toe. Mét gesloten ramen als het feest begint, dat spreekt voor zich. En tot morgen, als er misschien een anekdote over pakweg komkommers uit de lucht is komen vallen vannacht.

Blogarchief