Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

maandag 7 juli 2008

De Muzeval 116

Niet vergeten: aanstaande donderdag is het weer De Muzeval!


Korte perstekst Ruth Lasters


Naast schrijfster van een roman, korte verhalen en gedichten is Ruth Lasters romanist en in die hoedanigheid lerares te Antwerpen.

In 2006 debuteerde zij met de roman Poolijs bij uitgeverij Meulenhoff/Manteau. Zij schrijft ook columns en korte verhalen die tot hier toe verschenen in tijdschriften als Deus Ex machina, De Brakke Hond en in de bloemlezing Mooie Jonge Honden.

In oktober 2007 verscheen haar poëziedebuut Vouwplannen bij uitgeverij Meulenhoff/Manteau. Losse gedichten verschenen tot nog toe ondermeer in Het Liegend Konijn, Deus Ex Machina, Revolver, En er is, Lava, Krakatau, NRC Handelsblad en in de bloemlezing Op het oog, 21 dichters voor de 21ste eeuw. Zij was naast Stijn Vranken en Kees de Gruyter te gast op de “speciale gedichtendag” van de Donderdagen van de Poëzie in bibliotheek Permeke aan het Sint-Jansplein op 31 januari 2008.

Internetinfo/site Ruth Lasters => KLIK


goedenacht

We hebben er een avondje rond spanningsbogen op zitten, Nip en ik. Hoe krijg je een spanningsboog in een verhaal, hoe lang moet die zijn, mag het ook een rechte zijn? Uiteraard hoorden daar ook de nodige opdrachten bij en één van de dagen laat ik jullie hier zeker en vast wel eens kennismaken met wat er zoal tijdens de sessies uit mijn koker, euh, pen is gekomen. Nu is het echter te laat om wat dan ook hier neer te zetten, dus hou ik het op een goede nacht en tot de volgende maar weer. En voor ik het vergeet: baas, snel beter worden! Niet dat het nu saai is op het werk, maar er zijn zo van die vragen die antwoorden behoeven die jij alleen kan/mag geven ;-)

goedenacht (senryu)

zo vlak voor 't slapen
even denken aan 't leven
wat je er voor deed

Frans V.

Blogarchief