Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zondag 21 september 2008

Zuiderzinnen 2008, editie 9

Vandoag gon we derveur. Tis Zoiderzinne en we meuge dialect aaindelijk ne kier in de bloemekes zette, al dan nie me ne mulderteir deroep. Gewoen ongszelvest zaain, ne kier nie afgelakt vertelle over wa da me wer gezing hemme de lesten taaid. En veur maai magdadalledoage zoe zen, al klappek oek ne kier gère in 't schoen Neèrlangs, da stoa neig sjiek in bepolde kringe. Moar vandoag dus nie eh, of toch nie mè den deze. We gon geniete van dat schoen spel oep't Zoid en ongs nog ne kier mier doeng volloepe mè al wattertezing go zaain.

Of ik er zin in heb? Uiteraard. Of mijn dialect ooit erkend zal worden als iets bestaands? Ik peins het niet, maar dat zal me een welgedraaide wordt wezen. Soit. We zijn vandaag wat later opgestaan dan anders, maar dat komt omdat het gisteren ook wat later is geworden dan anders. Den Dam heeft geDaverd en wij hebben daar heel veel bonnekes (jetonnekes) voor verkocht om dat te doen slagen. En het was goed, zou God gezegd hebben als hij in een taal/dialect tot ons zou spreken die we kunnen verstaan - quid non.

Vanaf 15u00 begint het in ieder geval voor ons, Pipelines- en Muzevalmensen, in praatcafé Chatleroi, vlakbij het Museum van Schone Kunsten. Hopelijk maken ze niet teveel lawaai daar ;-) En dan ga ik nu een selectie opduikelen voor straks, en voor ene Viktor nog iets schrijven. Hij moest maar eens zijn woord houden en vandaag opdagen...

Blogarchief