Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zaterdag 17 januari 2009

Aankondiging: de nacht der liefdesgedichten


Het regent tegenwoordig poëzieavonden. Een voorbeeld daarvan de aankondiging van de eerste 'Nacht der Liefdesgedichten' aan de vooravond van Valentijnsdag, en dit op 13 februari te Diest. Hieronder de betreffende affiche, waarop je alle info kunt terugvinden, nodig om ter plaatse te geraken...

Meer info gewenst? Even HIER klikken.


effie op de politieke toer met Anciaux


Het is heerlijk toeven hier in Belgenland. De ene mop na de andere in de krant, om je de hele dag om te bescheuren. Is het niet het gerecht dat zichzelf in de soep draait, al dan niet met behulp van het Europese Hof van de Rechten van de Mens, dan is het wel de humoristische vervolgreeks in de Belgisch-nationale politiek.

Neem nu SP.A, de grootste rode familie van het land. Na een decennium van herbronning en zichzelf heruitvinden, na een nog steeds aanhoudende herbezinningkuur op de oppositiebanken, besluiten ze daar om een nieuwe 'socialist' in hun schoot op te nemen. Bert Anciaux, de kameleon van de politiek, blijkt ineens zowaar een bloedrode socialist te zijn (misschien teveel rode wijn gedronken de laatste tijd?) Affin, de man die verantwoordelijk is voor het kannibaliseren van de voormalige Volksunie, de voormalige VU/ID, de voormalige Spirit en de voormalige Vl.Pro gaat het nu eens proberen dus bij de SP.A. Een rosse kater is het eminente gevolg.

Het is daar in de partij immers gelijk alle hens aan dek, want nog maar net zijn zolen daar neergeplant, zorgt Bertje al gelijk voor de bevestiging van zijn radiante bijnaam splijtzwam. Van Philip Tobback tot ene Erdman, ze zijn eergisteren opgestaan om zich te verslikken in hun ochtendkopje koffie. SP.A. was niet meer hun eigen roodgekleurde drieletterwoord, maar werd ineens aangepast ten behoeve van hun nieuwe 'kameraad'. Dat is toch lachen, niet?

Bert Anciaux, misschien nog een devote optie ook voor CD&V? (bron foto: KLIK)

Even serieus nu. Waarom wordt Bertje niet in stelling gebracht waar hij broodnodig is? Waarom komt niemand op het ID (excuse moi de woordspeling) om hem in het Vlaams Belang binnen te loodsen? Los van het feit dat die partij de laatste tijd al veel van haar pluimen heeft gelaten door die al even holle partij LDD, zou het binnen de kortste keren uiteenvallen en zijn we er met zijn allen van verlost... Moet er geen cordon sanitair meer gehandhaafd worden, kukelen de De Winters en Annemansen van hun troon, en dat allemaal dankzij het zacht versteven ego van slechts één man.

Waarschijnlijk droom ik hardop, ik weet het, maar ik zou het zo graag eens zien. Nu, ik moet nog even wachten en zien hoe het verder de SP.A vergaat, met die nieuwe cactus in hun rode slipje...

Blogarchief