Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zondag 25 februari 2007

Kolonisten van Catan + gedicht


We zijn net terug uit Nederland, Bergen-Op-Zoom, waar we een nachtje zijn blijven logeren bij onze vrienden, Britt & Yoeri. Zij is van Antwerpen, hij woont in de Nederlandse bergen. Britt en Nip liepen vroeger samen school, en in dezelfde zomer waarin Nip en ik elkaar 'vonden', vonden zij elkaar ook, ergens op de Werchterse weiden (dit even ter info).

Twee en een half jaar geleden zijn we met zijn vieren plus David, een uniefcollega van Nip, naar Wales getrokken. Even lekker de toerist uithangen in een heuse 'manor', waar ook de spoken niet van de lucht waren. Genieten was dat, en we leerden toen ook een gezelschapsspel kennen, 'De Kolonisten van Catan'. Sindsdien probeerden we alsmaar nog eens af te spreken om dit spel te spelen. Wel, het is dit weekend eindelijk gelukt. We hebben nog eens gekolonist! Ik voeg er enkele fotokes bij, en ja, we gaan het nog eens spelen, en nee, het gaat geen 30 maanden meer duren... Het eten was trouwens schitterend (Boboti, om in de sfeer van de avond te blijven), de drank, ja, dat ging ça va :-)

Britt & Yoeri (Foto © Frans Vlinderman)

Nip & Britt (Foto © Frans Vlinderman)

Yoeri (Foto © Frans Vlinderman)

Frans V. (Foto © Frans Vlinderman)


Miss Jackie T - senryu

negen maanden jong
krols gemauw onder tafel
waar zijn die katers?

© Frans Vlinderman

Miss Jackie T krols (Foto © Frans Vlinderman)

Jaja, dat poesje van ons, Miss Jackie T, houdt helemaal geen rekening met de gemiddelde en dus normale duur van een krolse periode. Komen we thuis uit Nederland, is het weer één gemauw van hier tot gundert. Maar al haar protest ten spijt, ze mag nog niet buiten. Eerst moet er één en ander gedemonteerd worden...

Frans V.

Blogarchief