Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zondag 5 augustus 2007

Ongemeubeld

Het wordt spannend. Alles is droog, de vloer is een stuk verwijderd (vermits er toch nog een goed stuk onder lag), de vloer is eveneens gereinigd... Zou ik nu nog tijd genoeg hebben om enig bed en dubbel nachtkastje enerzijds te demonteren en anderzijds opnieuw te monteren voor mijn geliefde in the house weer arriveert? Ik denk dat ik er even over ga nadenken, bij het genot van een Bastoske om de verfsmaken uit mijn luchtwegen te verdrijven... En zo bleek het dan toch een vruchtbare zondag (en laat het ons gelijk stellen: weekend) te zijn geworden.

Nóg dekking + gedicht

Het is zondag 5 augustus negen uur am en Bibi is alweer uit zijn bed. Gebeten om die tweede laag ertegen te keilen. En misschien toch een beetje minder te smossen bij de plafondafwerking. De verf is droog in amper 1 uur, minder dan de helft van de eerste laag verf gisteren. Als dat geen snelle hap is. Spijtig dat het niet sneller schildert ook... Dan was ik klaar tegen de noen...

Gisterenavond nog het pakje hesp opgegeten dat in onze frigo lag. Er stond een twee dagen oude vervaldatum op, maar Miss Jackie T vond er helemaal geen problemen aan. Ik dus ook niet.
Verder niet veel zinnigs te vertellen, behalve dat het vandaag nog eens een Bloody Hot Sunday zal worden (30°, het is hier ook altijd alles of niks). Voor de middag geen zon op de schilderhoek, dus daar moeten we van profiteren.

Voor wie het niet interesseert: onderstaande bergenman is volgens mij een verfakirde nonkel van diene bankfilosoof van gisteren... (Foto: Rabindranath Tagore)


bergenman


hij woont op zijn uitgeteerde berg

een wijsgeer met haar van zilver

de wangen decennialang ongeschoren

en ingevallen ogen gevuld

met het vuur van een ster


zijn band met de wereld

is zijn vlees, zijn gebeente

de gevangenis voor een geest
die transformatie wil

nog tijdens het ademen

zijn laatste woord

eindelijk


© Frans Vlinderman

Blogarchief