Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

dinsdag 17 juni 2008

Mededelingen


Voor de liefhebbers altijd graag een aankondiging of meer in de tijdlijn:


De laatste uit de reeks van dit jaars thema van Het Filmforum in Wijnegem: 'Boek in Beeld'. Volgend seizoen gaan we voor Komedie (en je wil echt wel weten welke films dat we in petto hebben!)
En om af te ronden nog een uitnodiging, zowel voor de mens die publiek wil zijn, als voor de mens die wil deelnemen:

Beste vriendinnen en vrienden,

We zijn vereerd U uit te nodigen op zaterdag 21 juni tussen 15 uur en 19 uur in het Goeverneurshuis voor een RENGA. Renga is een Japanese vorm en stijl die uit de haiku-traditie is gegroeid. De idee is 'eenvoudig' met meerdere mensen samenschrijven. We trachten een groep van 21 schrijvers en/of dichters samen te brengen. Wegens de schrijnende stand van zaken in Vlaanderen op het vlak van vrije meningsuiting, hebben we met een aantal mensen besloten hier met alle mogelijke, evenwel geweldloze middelen actie tegen te ondernemen. Daarom gaan we samen schrijven omtrent censuur en hoe daartegen actie te ondernemen. Vervolgens worden de 21 teksten in het Engels vertaald en op 4 juli overhandigd aan Poetry International en andere netwerken die wereldwijd vertakt zijn. Zo willen we meer internationale resonantie geven aan het gegeven van censuur en vrije meningsuiting. We hopen dat dat tot een boeiende interactie aanleiding geeft...

We zijn reeds met een 15 dichters. Wil je nog meedoen? Stuur dan een mailtje ter bevestiging en kom ons tussen 15 en 16 uur vergezellen in het Goeverneurshuis. Kom mee op voor mensen als onze vriend Vitalski die genadeloos aangevallen wordt door de tsjeven. 's Avonds kunnen we ons dan met ons allen begeven richting de Nacht van de Censuur. Onze sessie in het Goeverneurshuis zal verpreid zijn over drie maal 21 minuten. Tussenin is er prachtige muzikale omlijsting door de heer Charles Jarvis, een geniaal bluesmuzikant. We voorzien wat hapjes en drankjes. Evenwel zijn we beperkt tot een budget van 100 euro. Dus, als je wil breng zelf nog wat drankjes en/of lekkers te eten mee. Als de weergoden ons goedgezind zijn, kunnen we in de weelderige tuin ons belangrijk werk verrichten. We stellen tien tafels op in een cirkel. In het midden staat een micro. Aan de 10 tafels is plaats voor 20 dichters/schrijvers. In het midden draagt afwisselend een dichter/schrijver voor. Hiervan nemen wij een geluidsopname.

We hopen Vitalski ook te mogen verwelkomen als hij het niet te druk heeft met zijn voorbereidingen voor de Nacht van de Censuur. Mensen als Jean-marie Berckmans, Herman J. Claeys, Leon Lemahieu, Kristo en anderen zullen deelnemen. Als we met minder zijn als 21 is dat zo. Zijn we met meer dan voorzien wij ook een passende oplossing opdat iedereen kan deelnemen. We schrijven op een ritme van drie regels. Dan geeft iedereen haar of zijn bundel papieren door aan de persoon links. Dan worden er twee regels geschreven, terug links doorgeven. Vervolgens nog eens twee regels. Erna 3, 2, 2 enzoverder. Vergezel en steun ons project alsjeblief. Want wie weet ben jij de volgende die in de klauwen van de censoristen en idiote tisten valt...

Het Goeverneurshuis ligt naast het Provinciehuis, vlakbij het park van de Harmonie...
adres: Koningin Elisabethlei 26 2018 Antwerpen
bereikbaar vanuit het centraal station met tram 2, 6 of 15
je geraakt er ook met tram 7 en allerhande bussen

Tot dan: ZATERDAG 21 JUNI 2008 om 15 UUR
TOEGANG GRATIS

Met vriendelijke groeten,
Uw Antistresspoweet, Erwin

Ocharme, zoooo fier

Nog heel even en Vlinderman heeft hier een zwaar accident aan de hand. Het Ikeakuipbureaustoeltje is het namelijk aan het begeven. Twee van de vier lasbevestigingen zijn al doorgebroken, en als het zo verder gaat, zit ik binnenkort met m'n bont en blauwe bips gewoon op de grond. Gelukkig dat ik blind kan typen, zodat ik mijn werkzaamheden hier aan het klavier niet zal moeten onderbreken op een stevige vloek na, maar er zijn andere dingen waar ik toch liever naar uitkijk. Op het lijstje to do dus erbij: andere bureaustoel, liefst niet Ikea. Of er niet met twee tegelijk in gaan zitten, dat lijkt me ook zinvoller voor een langer leven van dat rollend gemaksgebruikvoorwerp.

Ben zonet aan de slag gegaan om die teller hier aan de klap te krijgen voor bijvoorbeeld pakweg een simpele ziel als een Explorer-gebruiker en ziet, het is me nog gelukt ook! Bleek er ergens in de java- en/of html-code '2007' te staan. Snuggere Bibi had dat ook al ontdekt bij het eerst terug instellen via Mozilla, maar had toen nog niet opgemerkt dat het er twee maal in stond. En zeg nu zelf, gaat er iemand dergelijke code ooit echt lezen als ie zich een leek beschouwt:


Nou, ik dus alvast niet, tot nu toe. En nu werkt het, se. Dat kan deugd doen. En nu kan ik er hier eens lekker mee uitpakken dat logisch redeneren af en toe nog loont, ook al denk je dat de pc alles voor je doet. Doet er mij trouwens aan denken om zodadelijk eens de afwas in onze geautomatiseerde vaatwasser te keilen. Tot zo maar weer, er was ook nog zoiets van doeken en zo.

Blogarchief