Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

dinsdag 10 april 2007

de wereld + gedicht

Er zijn verschillende dingen gebeurd de laatste dagen. Mijn directe chef haar vader is overleden na een lange en aanslepende ziekte. Mijn moeder heeft zich vergist van dag in verband met ons Paasontbijt (het werd pas een dag later geserveerd), mijn Nipje zonder pilletjes en mét hoofdpijn (dus ik naar de apotheker van wacht), Pom die zich niet in twee hoeft te delen om voor te dragen, de paashaas die zijn weg niet gevonden heeft naar mijn werk, Miss Jackie T die hing te 'touteren' aan de bil van Niplief, een beertje op mijn terras dat gevallen was van drie hoog, een huis en een appartement die geen thuis meer zullen zijn, gevulde frigo's die ernaar streven op de kortst mogelijke tijd ongevuld te geraken, een man die met afgezaagde vingers op weg naar het ziekenhuis ook nog eens zijn wagen in de prak ziet gereden worden, ...

Mjah, er gebeurt het 1 & ander als je het mij vraagt. En als je het mij niet vraagt, dan gebeurt er nog altijd 1 & ander.


Voor mijn chef/vriendin mijn stille woorden van bezonnenheid, ik deel haar droefheid. Over het overige later misschien meer.

uitgeschreven

de regels liggen klaar
te rapen, volgen, vervolgen
het strikje errond is gratis
maar van nul en generlei waarde
zoals dat met zoveel zaken gaat

Pasen en wederopstanding
de goede katholiek bidt
de minder goede begrijpt
en legt een linkje meer
naar zijn eigen wereld

draaien moet die handel
dag op dag, nacht op nacht
slapen, waken, slapend waken
en morgen altijd blijven weten
dat die altijd komt, opnieuw
en meer noch minder
neemt geen kat vrede
met enkel herinnering

er moet
er zal
meer zijn

© Frans V.

Blogarchief