Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zaterdag 17 maart 2007

Een vreemde zaterdag + boekske + gedicht

Twee dagen verder, het begint wat beter te gaan, al was het vandaag een rare zaterdag. De vernedering zal nog even blijven hangen, maar ook de lessen die eruit te trekken vallen. Over vriendschap, over eerlijkheid, over mensen en hun soms verrassend kleine kantjes als het op eigen gewin uitdraait. De woede wint aan kracht, weldra moet ik me gaan intomen om geen échte brokken te maken... Voorlopig hou ik het maar bij alle banden doorknippen die er in de loop der jaren zijn gegroeid, vermits het van de andere kant uit blijkbaar ook zo gebeurt. Maar genoeg daarover, het is mijn en jouw tijd niet waard.

Laat ons ook eens wat goed nieuws brengen: ik heb een verhaal uitgelezen, een heus boekje zelfs (het moet niet altijd online te doen zijn...) Ik zet kort even de gegevens onder elkaar:
Auteur: Fiona Ambrosius
Titel: De Gevangene van het Licht
Uitgeverij: Free Musketeers
Uitgiftejaar: 2006
ISBN: 90-8539-544-5
Aantal pagina's: 62

Over het verhaal zelf kan ik kort zijn: gezien het geringe aantal pagina's stel ik voor dat je het zelf eens in huis haalt en het leest. Veel moeite zal je daar niet bij hebben, want het leest eigenlijk nogal vlot door. Het boeit zelfs. Dat de titel een deel van de plot weggeeft, is minder, maar het stoorde mij niet echt. Het enige waar je wel rekening mee dient te houden, is dat het niet helemaal foutloos gedrukt is, maar het is een kniesoor die daarom maalt. Als visitekaartje van Fiona kan het in ieder geval tellen. En ik vermoed ooit een handtekeningsessie mee te zullen maken op de Boekenbeurs...

verhalenschrijfster

zomaar uit haar hoofd
een beeld geplukt, vertaald
naar papieren letters toe
tot verhaal gestaald en dan
ingebonden en verspreid

een hersenflard op weg
doorheen de wijde wereld
een spoor van onbevangenheid
ze schrijft, ze blijft
de roem moet afgeroomd
een stukje ook voor haar

in mijn hand rust
haar glanzend pakje hoop
ik koop er niets meer mee
maar loop een eindje op
naar haar eigen schrijverstop

© Frans V.

Blogarchief