Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

dinsdag 18 augustus 2009

Kom je morgenavond ook?


Vlinderman blogt zijn dagelijkse dingetje. De wereld draait ondertussen verder, omdat het anders onze wereld niet zou zijn en ergens, ondanks dat onverzettelijke Vlinderhart, is dat ook goed. Zelfs als alles echt allemaal zo slecht is als we het waarnemen, dan nog is het goed, want we vinden er onze stabiliteit in terug. Iedere dag meer van hetzelfde, dat biedt nu eenmaal ankerpunten om je even aan op te trekken in de simpelste vaststelling van 'ja, ik ben nog steeds'. Niet dat dat het hoogste goed moet zijn, maar het relativeert gemakshalve zonder al te veel blabla de dingen in ons leven die ons storend overkomen. Voor Bibi althans.

Over Bibi gesproken. Waar Vlinderman dat hanteert als benaming voor zichzelf, moet er ergens down under een hondje zijn, dat dezelfde naam draagt en onlangs gered is uit de baai (vraag me echt niet dewelke) waar ie was ingewaaid door een dolle windvlaag. Een as-uitstrooiende en hondenliefhebbende getuige is daarop prompt het water ingedoken en heeft het beestje gered van de verdrinkingsdood. Als dat geen schoon verhaal is van naastenliefde. Benieuwd welke wonderweldoener Bibi gaat redden wanneer zijn nood ooit nog eens te hoog zou raken om het zelf te redden. Ze zal waarschijnlijk wel naar de naam Nip luisteren ;-)

Stiekem-laat-uitnodigende lach voor de blogbezoeker...

Mensen, morgen krijgen we een dagje teveel graden boven de grens van 30°. Aangezien ik daar niet echt een voorstander van ben, ben ik gewoon van plan na het werk onze geliefde Dageraadplaats in Zurenborg nog eens op te zoeken, want donderdag wordt drukkend en vrijdag gewoon te koud in vergelijking met de laatste zomerdagen. Trouwens, vermits ik donderdag geen gepast afscheid kan nemen van het werk voor ruim twee weken, moet ik het wel vervroegen... Elk excuus is goed, ik weet het, maar als je morgen niet weet wat doen vanaf 17u45, dan weet je tenminste waarheen voor een spontane babbel met Vlinderman en zijn fantastische eega Nip!

Blogarchief