Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

donderdag 23 augustus 2007

Mededeling

zaterdag 8 september 2007
a mi manera
brouwersvliet 12, a'pen

21u: Philip en Fjorton
(shout & theatrical poetry)

21.30u: Manu
(LDA)

21.50u: Pisteffo
(experimental theatre)

22.10u: Steven Crauwels
(Bassguitar Poetry)

22.25u: Lut Van Nooten
( Tasty Jazzrock)

22.45u: Spin
(Ghotic Poetry)

23u: Pieter Hemerijck
(Peeler Poetry)

23.15u: Peter Kluppels
(Poetic Comedy)

23u30: slot

jaja + gedicht

Morgen staan we in Breda, mijn tweede 'optreden' ooit in Nederland. Voor een luttele 5 à 7 minuten zal ik me na het werk huiswaarts spoeden, mijn poëzie bijeen scharrelen en dan een klein uurtje onderweg zijn om temidden enkele illusteren mijn eigen bescheiden bijdrage te leveren aan het naar almaar meer poëzie hongerend Nederlandse volk te leveren...

Zaterdag hou ik het kort en bondig: we doen wat verhuisstuff en we gaan wat naar trouwerij kijken en genieten van wat gelukkige mensen (misschien wat inspi opdoen ook, je weet maar nooit). Collega Ignace trouwt immers met zijn vlam en dat wil ik gezien en gehoord hebben!

Voorlopig ziet volgende week er nog behoorlijk rustig uit, maar ook dat is bedrieglijke schijn. Nip's nichtje komt logeren van woensdag tot vrijdag, schone moeder is jarig, het schooljaar zou moeten herbeginnen, affin, opnieuw en alweer geen verveling in het vizier...

Geen doordeweeks gedicht vandaag, maar een haiku-poging.

orkaan - haiku

deuren zonder muur
de goudvis in de zetel
Dean is gepasseerd

© Frans Vlinderman

Mededeling: Kun Fang

Alweer uit de mailbox:

Berlijn juni 2007.

De Aziatische kunstenares die in Antwerpen woont en exposeert Kun Fang toert mee met haar vriend, een bassist van een onbekende Antwerpse straatgroep, als zij plots tijdens het concert opmerkt dat haar vriend er een minnares op nahoudt. De door stress gedreven schoolmeisjesachtig uitziende Kun Fang, die ervoor bekend staat bevrijdende revolutionaire agressieve heldere kunstwerken te maken, verliest haar geduld en begint de vrouw aan te vallen. 4 Security agenten kunnen haar met moeite uit de haren van haar rivale trekken en krijgen haar na een half uur eindelijk gekalmeerd. Een half uur lang hoorden de toeschouwers geen bas meer en bleek Kun’s vriend er nogal verstomd en onder de indruk bij te staan.
“Die zal geen 2de maal zijn vriendin bedriegen!”
Aldus de rest van de Antwerpse straatgroep na afloop. Kun Fangs werk kunt u bezoeken via http://www.kunfang.be waar u ook alle galerij-adressen en data van haar expositie “A Beijing Story” te bezichtigen vindt.


Sven De Swerts

Blogarchief