Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

dinsdag 13 januari 2009

Uit de mail: Doel 2020 ten strijde

Nog een volgend bericht uit de Doelmailbox van uw Vlinderman, beetje gedateerd, maar toch goed om op te volgen als u liefhebber van eender welk soort patrimonium bent en een beetje wars van de blinde uitbreidingswoede van 'de industrie koste wat het kost'.

Doel 2020 bezet vanaf morgenmiddag (dinsdag) bedreigde historische hoeves in Kieldrecht

Vorige week startten slopers in opdracht van de Vlaamse Regering met de sloop van verschillende boerderijen in Kieldrecht. De boerderijen in Kieldrecht die worden gesloopt liggen méér dan 10 km verwijderd van Doel maar er is een sloopvergunning afgeleverd omdat ze aan de rand(!) liggen van een tijdelijk(!) natuurcompensatiegebied dat er is aangelegd om vernietigde natuurwaarden in Doel te compenseren.

Morgen start men met de sloop van twee historische boerderijen. Daaronder het eeuwenoude Hof ter Walle, de oudste bekende boerderij uit de streek. Als ‘toegift’ mag de 18de eeuwse woonst blijven staan maar… de 17de eeuwse schuur en het melkhuis worden wel gesloopt… De andere historisch belangrijke boerderij gaat volledig tegen de vlakte.

Om de afbraak te voorkomen zal Doel 2020 vanaf morgen beide boerderijen bezetten. Ondertussen doen wij een beroep op de verschillende verantwoordelijken en de vertegenwoordigers uit de gemeenteraad, provincieraad en het Vlaams Parlement om deze zinloze afbraak te voorkomen. Doel 2020 herinnert er aan dat zelfs het gemeentebestuur van Beveren inzake de sloop van beide boerderijen negatief adviseerde. De bewonersvereniging verwacht dan ook van het gemeentebestuur dat het alles in het werk stelt om dit waardevol erfgoed veilig te stellen.

De bezetting van beide hoeves vangt aan op dinsdag om 11.30u.

U kan ons morgen vanaf 9u telefonisch bereiken op het nr. 0472/55.61.44

Ps: vergeet uw fototoestel niet…

Graag tot dan.

Namens Doel 2020,

Jan Creve


Geen opmerkingen:

Blogarchief