Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

vrijdag 21 maart 2008

vrijdagvoornemens + gedicht

Er is een nieuwe afspraak ten huize Nip-Vlinderman gemaakt: vanaf nu is elke vrijdag, tenzij er iets gepland staat, lazy-fridays-night. Wat dat inhoudt? Om te beginnen wordt er niet gekookt, maar gefrietenvreterd of gepittaleerd. Er wordt een filmpje gehuurd en vervolgens geconsummeerd met acht ogen (hulpstukken meegeteld). Knuffels zullen gedeeld worden, poesjes gestreeld (Miss Jackie T mag ook iets hebben, nietwaar?), kleinere blogstukjes gelanceerd, aanbellers geweerd, kortom, we zullen niet thuis geven voor wat dan ook, zelfs al zijn we wel degelijk thuis. Nip heeft soms echt geniale ideeën. Al heb ik onmiddellijk getemperd en gezegd dat we elkaar onderhand al genoeg kennen, dus of het zal blijven zoals nu voorgesteld...

Naar aanleiding van nogal wat euthanasie, al dan niet actief, de laatste weken ben ik zelf nogal bezig met wat en hoe en waarom, alhoewel, met dat laatste waarom wat minder.

eu thanatos

zie hoe het leven dan
na jaren vol geweldig
afglijdt naar het einde
hem onder druk zet
het beste voor
het laatste

onvermijdelijk

finaal zal hij willen
beslissen voor zichzelf
daar en dan, zo moet het
zal het en niemand die
zeker God niet

Hij begrijpt toch

en anders zal hij
welzeker uitleggen
zonder hand, zonder tand
maar met heel veel hart
dat hij het individu
zoals Hij het gewild

nietwaar?

Frans V.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste vrienden,
Dit doen wij nu al JAAAAAREN. Ik ben fier dat jullie er 20, 30 jaar eerder bent achter gekomen dat dit in een relatie een must is.

AMB zei

Jullie vrijdagse afspraken zijn echt aan te raden. Hier hebben wij dit bijna alle dagen muit uitzondering van het koken. Een, of soms twee keer, in de week wordt hier niet gekookt. De frituur krijgt een midekelijks bezoekje en dan gezellig voor tv alles opsmullen. Omdat onze weekdagen rustig zijn brengen we die tijd dan met elkaar door.
Je gedicht heb ik gelezen, ik begrijp het maar ik vind de stijl iets minder. Maar dat is mijn gedacht hé

Frans Vlinderman zei

@ Rudy:

Nip is hier in huis de dame met de geweldige ideeën. Dat we het warm water niet hebben uitgevonden, maakt het er niet minder leuk op: zo krijgt 'wij samen' steeds vaster vorm...

Frans Vlinderman zei

@ amb:

Onze weekdagen zijn doorgaans iets minder rustig, dus moest er iets aan gedaan worden. Op deze manier vermijden we ook teveel vette hap tussendoor of drie dagen na elkaar een dvd-huuravondje. Beetje structuur, wat jij :)

Wat gedicht betreft, het is in wezen nog niet af. Er kan inderdaad nog aan gesleuteld worden. Daarom staat het ook hier, opdat ik er FB op kan krijgen van mensen die erin geïnteresseerd zijn. Bedankt!

Blogarchief