Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zondag 23 maart 2008

Het Zeezicht + elfjes

Al eens naar buiten gekeken vandaag? Of hangt iedereen met zijn neus aan het beeldscherm gekluisterd om vooral die onsterfelijke pausboodschap (waar alleen maar 'bedankt voor die mooooooiiieee bloooeeeemmeeen' doorgaans blijft hangen) in zich op te nemen? Ik behoor tot de eerste categorie, niet in het minst omdat Bibi niet de beschikking heeft over een kabelabonnement en zijn binnenhuisantenne enkel de vorm van sneeuw licht wijzigt. De zon is mij dus wel degelijk opgevallen, net zoals de temperatuur - vermits ik binnen niet mag roken, werd ik die op het terras wel gewaar.

Affin, veel gezever op een stokje, maar ik voel me zelf nogal zonnig. Het is Pasen, dus mensen: Zalig Pasen, rapen die eieren, vullen die magen met vogelnestjes en afsluitende patisserie, genieten van die, soms zeldzame, familiemomenten en nog van dat leuks. Over een stevig uur begeef ik mij met Nip naar Het Zeezicht, waar ik ter opwarming van mijn verjaardag morgen alvast een klein feestje ga houden met wat vrienden en familie, net zoals verleden jaar. Nip neemt de camera mee, dus als het even kan, plaats ik hier later vandaag nog wat foto's van hoe het geweest is.


En goed ruiken ga ik ook al doen, want ik heb van mijn verloofde een flesje Tokyo van Kenzo gekregen en dat wordt mijn huwelijksdaglijfgeur. Die mag ik dus alvast beginnen 'eigen' maken, zodat de mensen mij niet hoeven te zien of horen om te weten dat ik er ben, maar van achter het hoekje al kunnen ruiken :-) Nip heeft me alvast op het hart gedrukt niet te overdrijven - wat in mijn geval nogal moeilijk zou kunnen worden, vermits ik graag overdrijf :p

Hieronder twee elfjes, die ik op vraag/in opdracht van Bart Hannah heb gemaakt. We wisselen regelmatig wat opdrachtjes uit met elkaar, dat stimuleert het gericht schrijven... Het betreft twee beelden, maar anders ingevuld.

muze - elfje

ochtendroze
mijn muze
rust nog uit
ik moet haar strelen
klaarwakker

woedend - elfje

nachtvaalwit
verkreukelde slaapster
droomt over onschuld
ik verkracht haar moment
ongecontroleerd

Frans V.

4 opmerkingen:

AMB zei

Hier was het gisterenmorgen grijs maar hoe verder we H reden hoe meer zon de auto binnen kwam. We hebben de tijd natuurlijk binnen doorgebracht want taart eten ging niet gemakkelijk op de bouwwerf. Het eitjes leggen en later rapen is ook binnen gebeurd, maar heel goed beseffen wat het was deden de meisjes nog niet.
Toen we terug naar huis kwamen, begon het in Brussel te regenen tot we opeens in sneeuwbuien terecht kwamen. Nu schijnt het zonnetje weer en hier en daar is wat sneeuw blijven liggen en zijn de dingen van watten voorzien.
Tof hoe je je elfjes in twee verschillende kleuren hebt gezet om de sfeer nog wat te benadrukken.
Have fun today !

Anoniem zei

Ik kom je nog snel even fijne (en witte)Paasdagen wensen!

Frans Vlinderman zei

@ amb:

Heerlijk toch, al die sneeuwvlokjes, waarvan er dan sommigen samenspannen om tegen de zon in toch wat wit voor te behouden voor het dichtersoog. Je leest alsof het een leuke Pasen is geweest en dat vind ik wel zo fijn voor jullie. De groetjes niet vergeten?

De opdracht was tweeledig: ik sta aan een bed te kijken naar iemand die daar in ligt te slapen en moest twee emoties tot uiting brengen: verliefdheid en afschuw. En de kleuren hielpen er inderdaad bij ;)

Frans Vlinderman zei

@ Carmen:

Bedankt en uiteraard dezelfde wensen jouw weegs! En alvast een zalige Pinksteren ook, ben ik tenminste eens op tijd met mijn wensen :p

Blogarchief