Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zaterdag 1 maart 2008

Bloggerij + gedicht


Ben een beetje aan het rondsurfen. Zo stuitte ik op een interessante manier om een heikel thema (kinderpornografie en -misbruik, alsook kindexploitatie) op een zo weids mogelijke manier onder de aandacht te brengen. Ga er gerust zelf eens naar kijken, het behoeft enkel een klikje hiero...

Uit Amerika volgt dan weer ander lekker nieuws: Roland van Gilead, de stoere scherpschutter uit Stephen Kings 'De dondere toren' krijgt er nog maar eens een staartje: Marvel Comics brengt een stripversie uit, met ruimte voor nieuwe feiten... Wil je meer weten en schrikt het Engels je niet af, dan moet je maar eens gaan kijken door op de afbeelding hieronder te klikken.


Heb zonet ontdekt dat het lezen van andere dichters bijzonder aanstekelijk kan werken voor het eigen schrijven. Jaren lang heb ik stelselmatig gesteld dat ik me niet wilde laten beïnvloeden door andere stijlen en gedichten, maar hoe zou ik anders groei kunnen genereren? Alsof mijn eigen bodemloze vat dan alles zou bevatten om telkens opnieuw mezelf uit te vinden. In nederigheid geef ik toe dat ik fout was. En dat ik zal lezen, boekenbundels leeg, tot ik verzadigd ben, tot ik schrijven kan.

uit het hier het nu

we vrijen vandaag
alsof het de laatste maal
tijd voor een hernieuwd begin
jij alvast aan de volgende
sensuele ronde voor mij

adem van mijn adem
genieten wij elkaar
jouw hand op mijn bil
of ik nog verder wil
spreken mijn kussen voor zich
de woorden laten horen

dit is dan onze dag
wat de wereld ook bewere
wij tellen het minnekozen
op ontelbare vingers
waar ringen te ontwaren
ergens in ons later

Frans V.

(Nip, heb ik je gisteren nog gezegd dat ik je graag zie?)

Geen opmerkingen:

Blogarchief