Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zaterdag 5 september 2009

Week van het Schrijven

Uit de mailbox, onderstaand bericht:

Week van het schrijven 2009: rijk van verbeelding

Van 5 tot 13 september 2009 vindt voor de derde keer de Week van het schrijven plaats in Nederland en Vlaanderen. Deze keer onder het thema: Rijk van verbeelding.

Schrijfscholen en –docenten, wedstrijdorganisaties, manuscriptbeoordelaars, open podia en schrijfgroepen organiseren ook dit jaar weer op tal van plekken in Nederland en Vlaanderen open middagen en avonden, schrijfwandelingen en open podia voor schrijvers en dichters. Daarmee wordt niet alleen het nieuwe schrijfseizoen ingeluid, maar ook het ruime aanbod op het gebied van creatief schrijven tentoongesteld.

Thema: rijk van verbeelding

Het thema van de Week van het schrijven 2009 is Rijk van verbeelding. Schrijven is immers bij uitstek het domein van de verbeelding. Alle vertellingen spelen zich af in het hoofd en de fantasie van de lezer - zelfs bij autobiografische geschriften en literaire non-fictie. Het is de taak van de schrijver om de lezer zo te prikkelen dat er zich een imaginaire wereld opent. Die magie is de kern van al het schrijven.

Je kunt over alles in het leven schrijven, als je de moed hebt om het te doen en de verbeeldingskracht om te durven improviseren. De ergste vijand van creativiteit is gebrek aan zelfvertrouwen.— Sylvia Plath


Actueel: zaterdag 5 en zondag 6 september


We trappen de Week dit weekend af met een kleine 25 (!) activiteiten. Zo gaat in Zierikzee een heuse Schrijfdriedaagse van start en kun je in Hoofddorp een proefles schrijven volgen. De Volksuniversiteit Ermelo houdt open huis, in het Vlaamse Lokeren is een eenmalige scenarioschrijfcursus, en in Lelystad vindt de Nationale Stadsdichtersdag plaats.

Op zondag vindt het Grote Gekke Letterfeest plaats in Antwerpen, is er een verhalenwandeling in Haarlem, kun je naar een debutantendag in Castricum en geeft Wonder-word in Utrecht de workshop 'Schrijven met je ogen dicht'. Zondag start in Amsterdam ook Manuscripta en gaat de Schrijversvakschool een nieuw seizoen in. En nog veel meer!

Thuisblijven kan ook. Vanuit je eigen warme werk- of woonkamer kun je een gratis manuscriptbeoordeling door Ina de Weert laten doen, advies krijgen van Artemis of de creatieve schrijfworkshop 'Vreemdeling ontvangt rood gras' van Marianne Reijnders volgen. De Week gaat beginnen!

Overzichten van activiteiten in Vlaanderen: klik HIER.

Geen opmerkingen:

Blogarchief