Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zondag 11 januari 2009

De Muzeval in februari - Aja Waalwijk

De dichter-kunstenaar Aja (Adriaan Waalwijk, Amsterdam 1952) groeide op in Zwanenburg (NH). Hij studeerde aan de lerarenopleiding d'Witte Leli in Amsterdam en doceert tegenwoordig Nederlands en tekenen aan het IVKO, een Montessori-school voor voortgezet onderwijs.

Aja heeft zijn woning, schrijfkamer en atelier tegenwoordig boven Zaal 100 in Amsterdam (http://www.wittereus.net), organiseert er exposities en een maandelijks podium voor dichters. Hij deelt atelier Het Drakenest in Ruigoord en is actief lid van het Amsterdamse Ballon Gezelschap (www.ruigoord.nl).

Hij runt voorts het Nomadisch Museum en neemt deel aan de Trans-IndustriĆ«len. Hij is ontwerper van een “axis mundi” – een wereldas – zowel in Ruigoord als in Christiania bij Kopenhagen, in de vorm van totempalen. Er zijn plannen om in de zomer van 2009 ook in het bedreigde Scheldedorp Doel een totempaal op te laten richten door een ploeg Amsterdamse en Antwerpse kunstenaars onder leiding van Aja Waalwijk en beeldhouwer Willem Plugge, bestuurslid vzw Pipelines, zulks als vrucht van een samenwerking tussen vzw Kunstdoel (www.kunstdoel.net) en vzw Pipelines/De Muzeval.

Aja Waalwijk zal graag toelichting geven over de idee en de symboliek van de Axis Mundi (http://nl.wikipedia.org/wiki/Axis_mundi) tijdens zijn Muzeval of ervoor of -na.

Opgesteld door: Herman J. Claeys, Frans V. & Aja Waalwijk.


Geen opmerkingen:

Blogarchief