Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

donderdag 4 september 2008

De eerste parkeerboete is binnen

Vlinderman bezit nu terug een wagen, dus mag hij al eens kankeren op al wat daarmee samenhangt, gewoon, voor de sport. Er is mij immers iets opgevallen: sedert de invoering van het betalend parkeren en het gratis af te halen bewonersvignet, heb ik nog nooit zoveel moeite gehad met een plaatsje in de buurt te vinden. Het lijkt wel alsof de laatste vrije parkeerplaats in de nabije omtrek minstens drie straten verder moet liggen. Als dat één van de perverse gevolgen is van een geregeld parkeerbeleid, dan mogen die klojo's die zich daarmee bezig houden hun huiswerk wat mij betreft helemaal overmaken. Ik zal wel wat tips komen aanreiken daarbij, vanuit de niet-gespecialiseerde leefwereld van een buurtbewoner.

Trouwens, nu we het toch over parkeren in 't Stad hebben: via deze weg wil ik graag de uitzonderlijk snelle flikvrouw 'bedanken' voor mijn eerste bekeuring wegens fout parkeren. Zo vroeg op de dag, het was nog geen acht uur, en dat al zo ijverig aan het schrijven, dat verdient gewoon een bloemetje (of een cactus). Ik moet wel zeggen dat ik opgelucht was om te zien dat ze ook de auto's voor en achter mij in de rij netjes een ticketje onder de ruitenwisser had geschoven. Hoe vroeg moet je daarvoor al uit de veren, vraag ik me er stiekem wel bij af. Soit, tot de volgende maal, zeker?

En nu op naar de Academie voor Beeldende Kunsten, om nog wat te oefenen met priem en houtskool, flesjes tekenen in verhouding en nog van die dingen. Eens zien hoe lang het duurt voor mijn leerkracht de moed opgeeft met het deze Vlindervent vormgeving bijbrengen...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Frans,

Vandaag hebben wij hier onze lieve poes dood teruggevonden in de tuin, een raadsel. Ze was al twee dagen niet thuis gekomen. Konden we ze maar terugkrijgen met geldbedrag te storen. Een boete is echt wel sneu en ook wel balen maar in perspectief geplaatst is het toch niet zo heel erg.

Hoe gaat het intussen met jullie poes. Geef ze maar een dikke knuffel van Branco en geniet dubbel van de rust die ze geeft als ze zalig ligt te spinnen op de schoot.

Werner's Gedichten zei

Dat heb je als je mobiel bent Franske :-)
groetjes
Werner

Frans Vlinderman zei

@ Branco:

Er zijn prettiger zaken om onder ogen te krijgen, Branco. En uiteraard moet ik daarbij vergeleken maar niet teveel zeuren over een idiote boete, die ik dan nog over mijn eigen kap getrokken heb.

Bedankt om toch nog aan Miss Jackie T te denken op dergelijk moment. We zullen haar vertellen over jullie viervoeter.

Sterktegroet,Frans V.

Frans Vlinderman zei

@ Werner:

Je vergist je: als ik mobiel was geweest, dan zou ik daar niet geparkeerd hebben gestaan :p

Groetjes,Frans V.

Blogarchief