Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zaterdag 20 september 2008

Aankondiging: Hartsnaar


“HARTSNAAR” Vrijdag 17 oktober 2008 om 20 uur in ’t Gasthuis te Wijnegem


Jannie du Toit en Christa Steyn, twee Zuidafrikaanse muzikanten, vieren dit jaar 20 jaar concerttournees door de Nederlanden. Jarenlang gaven Christa en Jannie ondersteuning en vorming aan jonge muzikanten, en stimuleerden zij door hun eigen optredens de wisselwerking tussen Nederlandstalige en Afrikaanstalige muziek.

Ter gelegenheid van dit jubileum brengen zij in oktober e.k. een nieuwe produktie "Hartsnaar", samen met drie talentvolle jonge Afrikaanse kunstenaars: Mariëtte Galjaard aan perkussie en gitaar, Douw Steyn aan de gitaar en Hilton Oosthuizen aan de kontrabas. Alle vijf spelen ze hun instrumenten hartstochtelijk en schrijven zij het grootste deel van hun muziek zelf.

HARTSNAAR vertolkt het meest indefinieerbare fenomeen op aarde - MUZIEK. Over zangers en muzikanten, jong en oud; over hun dromen, euforie en frustratie; over hun vreugde en verdriet. Zo wordt “Hartsnaar” het symbool voor passie, en stelt zich het dilemma: zal jij jezelf ook opofferen ter wille van je dromen? Zij spelen genres van ballade tot folk-rock.

HARTSNAAR maakt deel uit van een tweeluik, samen met de kleinkunstvoorstelling "JANNIE EN DIE TANNIE", het verhaal van een troubadour en een licht verstrooide pianist. Met deze produktie waren zij ook te gast in de Verenigde Staten, Canada, Australie en Nieuw-Zeeland.

Tijdens dit tournee van 1 maand door de Nederlanden zal “Hartsnaar”o.a. te zien zijn in het Provinciehuis te Antwerpen, ’t Gasthuis te Wijnegem, de Stroming in Evergem en het Koningstheater in 's Hertogenbosch. Daarnaast verzorgen zij gastoptredens onder andere in de St.-Andrieskerk in Antwerpen, Aalsmeer, een Reisbeurs in Geel - Vlaanderen, en Velp in Nederland. Jannie en Christa zijn ook uitgenodigd op de postume literaire verering van zanger-virtuoos Jules de Corte in Helmond.

Hun tournee wordt gesteund door de Provincie Antwerpen, Mpumalanga Tourism in Zuid-Afrika en Suidafrikareise, een reisoperator in Nederland.

Voor alle verdere inlichtingen: www.hartsnaar.co.za, www.christasteyn.co.za of +32 497 50 70 35

Geen opmerkingen:

Blogarchief