Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

maandag 1 oktober 2007

Geen nieuws + school + gedicht


Veel nieuws valt er niet te melden. Ik ben geen Euromiljonair geworden vorige vrijdag, Miss Jackie T blijft aan de bank krabben, Circa 2007 komt er stilaan aan, overmorgen is het opnieuw poëzie in Wijnegem tijdens 't Gastvrij Podium, Maddy is nog steeds spoorloos net zolas een nieuwe federale regering zodat de indruk blijft bestaan dat België nog steeds kan barsten, het regent dat het geen mooi weer meer is, enz. Of toch, Vlinderman heeft zich opnieuw ingeschreven in zijn school, wordt ie misschien toch ooit nog een maatschappelijk werker en kan ie op andere manieren dan via poëzie zijn engagement betonen - voor gelijkgezinden, misschien eens hier gaan kijken en dan gelijk tekenen... Dat schoollopen wordt dan uiteraard vertaald in wat minder blogtijd, maar bon, 't is tijdelijk en anders komt het er van z'n lange leven niet van.

Een streepje minder geëngageerde vers dan, kwestie van niet te overdrijven, eh :-) Heb er zelfs wat clichés doorgegooid, kwestie van het niet allemaal te verheven of onbegrijpelijk te maken.

uit zijn liefde

het is het horen
dat hij en zij
en wij dan weg
alsof het nooit

ze weet dat zij
beseft dat zij nooit
staat stil bij wat
ze altijd had verwacht

dat tijd haar daar heeft
gebracht wat toen nodig
ze ademt diep in
zichzelf weet ze de wereld
voor een volgend rendez-vous
met de man van haar leven

© Frans Vlinderman

5 opmerkingen:

Miss M zei

Ik win ook nooit met EuroMillions, het is niet voor de knappe mensen Frans Vlinderman ;-) (heb ik van horen zeggen)
Prijs u dus gelukkig

Valerie zei

Voor bloggen moet ge immer tijd maken, nietwaar? ;-)

Frans Vlinderman zei

Allez, sebiet gaat het hier nog aan mijn smoelwerk liggen dat ik ne armen schooier ben en blijf :-) En wat is dat voor een troost: PRIJS u gelukkig??? Ik zal maar peinzen dat ge het uiteraard goed bedoelt, eh ;-)
Wanneer gaan we trouwens ne keer samen 't podium opkruipen?

Frans Vlinderman zei

Awel, Annastesia, zelden las ik woorden met meer waarheid. Dankzij dit bloggen kom ik echter sneller naar huis in plaats van snel nog even de kroeg of zo in te duiken, en dat vindt uiteraard Nipke niet zo een slecht neveneffect ;)

Miss M zei

Tuurlijk bedoel ik dan enkel maar in de beste zin van het woord :-)
Wel eeuuhhm als .. (mond even vol tanden)

Blogarchief