Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zondag 4 februari 2007

Blogstrijd! + gedicht

Het is zondag en het is lui. Het is een koppel in Borgerhout, bestaande uit Nip en Frans. Het enige vermoeiende vandaag was de keuze uit de inzendingen voor de blogstrijd. Maar meer daarover onder. Laat het ons even hebben over de stem van het forumlid over de keuze van vorige week. Zeven dagen lang stond er dus een gedicht op de meest zichtbare stek van onze respectievelijke blog. Bij Nip was dat 'een bloem op een vlinder' van Filip Roman (hoe toepasselijk, mijnheer Filip weet hoe het hart van Nip te doen smelten!), bij mij was dat 'Spinnenvorst' van Spinyopaat (al zet ik doorgaans nog veel liever mijn geschoende voet op dergelijke kruipbeestjes). En u als gewaardeerd lid (als u tenminste bij die 33% hoort die zich de moeite heeft getroost) heeft daar een stem op ons forum over uitgebracht. Wie van ons beiden had de beste smaak? U koos en besliste: Nip heeft de beste smaak! Met drie hits op een excellente smaak moet ik nederig het hoofd buigen. Nip wint. Deze week dan toch. Want ik roep verschoning in. Iets dat ik pas volgende week zal uitleggen, ik moet nog wat onderzoeken...

Het stemmen is in ieder geval veranderd. U krijgt vanaf nu de gelegenheid uw stem uit te brengen op één van ons beiden in één poll!
Gemakkelijker kan het niet: u bent voor de keuze van Nip (klik) óf u bent voor de keuze van Frans (klik). Even meegeven dat prijken bij Vlinderman toch (voorlopig nog) leidt tot meer bekijks (de Google-statistieken beweren dat toch).

Gerard Cornielje

Over tot de orde van de dag. Met dank aan iedereen die instuurde bij Nip en bij mezelf, maar u zag het al, hierboven prijkt sedert vandaag het gedicht 'onrust' van Gerard Cornielje, een dichter die binnenkort opnieuw een bundel zal publiceren. Meer info vindt u hier en hier. Waarschijnlijk ook hier. Of hier. Affin, u begrijpt dat hij een bezig bijtje is én dat hij kan schrijven. Wat ons bij dit onderwerp brengt: wie durft het aan deze week al dan niet opnieuw zich te onderwerpen aan de keuze van Nip of van mezelf? Geef ons werk op zondag, laat ons niet lui wezen!

zondagsmens

hij luimt zich loom

zijn arm over haar dij

zij deint zachtjes weg

naar het andere eind
van het ledikant


ergens loopt een mens

met een wens, wie weet

sleept de dag zich voort

eindeloos, betekenisloos

een dozijnen dag als anders

kraakt een veer gespannen

in antwoord op het gekreun

van een vermoeide zondagman

die zijn arm te lam bevindt
zichzelf naar boven toe te bewegen

en nog is het einde niet in zicht

Frans V.

1 opmerking:

Anoniem zei

Weet je Frans...ik vind Gerard een goed dichter, bij vlagen zeer goed.
Zijn werk dat jij nu op je site hebt staan is helaas voor jou niet echt geweldig.
Logisch dat ik mijn gedicht 'schatgraven' beter vind, dat staat buiten kijf.

Maar los daarvan kleven er toch wel een paar bezwaren aan het gedicht van Gerard.

Zo zie ik iemand die bij zijn volle verstand is niet zo snel bij hoge koorts naar parels duiken... of ze nu in groen water liggen en in de Andaman Zee dat maakt niet uit, die parels liggen er morgen ook nog, die hoeven echt niet kost wat kost vandaag opgedoken.

En tijgers die rennen over schelpenstranden?
Dat moeten dan wel zeer wanhopige poezebeesten geweest zijn; anders blijven die toch mooi in de jungle.

En wat moet ik denken van 'beklimmen' van de Sierra Nevada?
De naam verklaart de onzin daarvan, immers zij betekent 'besneeuwde bergketen'...daarin kan men wandelen, skieën en zo.

Bovendien kan het daar flink druk zijn en is het maar de vraag of het er werkelijk zo donker is. Zou kunnen natuurlijk, maar dat donker vind je ook in de jungle of op één vande honderden, nee duizenden eilandjes die er in Z.O. Azië te vinden zijn.

Ik kan dat weten want ik woonde er waarschijnblijk langer dan Gerard, namelijk zo'n vijftien jaar aan één stuk.

Tenslotte: Gerard eindigt met de opmerking dat hem hem nooit lukte de verte dichterbij te halen.
Vreemd dat iemand die zo veel onderweg is en gevaren heeft, niet eens een verrekijker heeft.

Tsja, jammer Frans, leuk geprobeerd, maar wanneer de gasten hier een beetje gevoel voor powezie hebben dan kan het niet anders dan dat Nip opnieuw met de eer gaat strijken.

Tof da'k dan een beetje mee mag strijken.

Blogarchief