Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

maandag 1 januari 2007

Gedicht: nieuwjaarsavond


Gelukkig Nieuwjaar! (jaja)

Het is nieuwjaar vandaag, hoezo, nieuwjaar? Nee, het is nieuwjaarsdag, noem het gerust ook maar nieuwdag, en vanuit dat standpunt bekeken kunnen we het gelijk hebben over nieuwuur, nieuwminuut en uiteraard ook nieuwseconde. Al kan nieuwflits ook best. In ieder geval, het is vandaag zogenaamd allemaal nieuw. En Vlinderman maar geloven, vertrouwen in zijn eigen geloof - dat trouwens enkel op vertrouwen stoelt, als ik mezelf begrijp.

De waarheid is anders, Nip las deze ochtend het online nieuws op voor mijn toekomstige schone moeder, en er was helemaal geen oudejaarsavond gisteren. Alles ging zijn gewone gangetje. Zonder vuurwerk bijvoorbeeld. En zonder Saddam, maar ze vallen daar in Irak nog gelijk vliegen in mijn keuken. Nummer 3000 werd speciaal vermeld, de anderen hadden het minder getroffen, denk ik dan. Wie spreekt er nu immers ook over nummer 1258 of 2689? Ik word er in ieder geval niet vrolijker op - hoewel dat graag de aard van het beestje wil zijn. En dus schrijf ik maar verder. Zo die gaat. Of staat. Het maakt niet uit.


nieuwjaarsdag

de knallen sterven langzaam
een veel te stille dood
op een nieuwe ochtend
van alweer een nieuw jaar
sprankelt niets meer dan
de resten van de langste nacht

het nieuws wordt verteerd
met een veel te zwaar hoofd
waar alles hetzelfde
de hoop doet vervliegen
met de snelheid van een ster
die opgebrand vlucht

het zwarte gat dat
elders wit heet te zijn
zuigt als nooit eerder
de wereld draait
nog steeds


Frans V.

10 opmerkingen:

AMB zei

van ons de wensen voor een nieuw, toch al weer oud jaar, want over 364 dagen vieren we weer hetzelfde. Iedere dag, ieder uur, iedere seconde is zoals je zegt nieuw en van zodra we er aan denken is het al weer oud.
groeten van mie en karl

Anoniem zei

Ik wens jou ook het allerbeste, een creatief en inspiratievol 2007!

Anoniem zei

Dank je wel voor jouw bezoek aan mijn site. En uiteraard dank je wel voor de nieuwjaarswens.
Dansen, proosten, zingen, lachen, voelen, ervaren, praten, delen, genieten en leven..wat meer kan een mens doen om alles uit het leven te halen? Doen dus!
Groeten
Raven Dice.

Frans Vlinderman zei

Mie en Karl, het was leuk nog eens langs te lopen, fijn dat jullie er hier ook bij zijn. Alles nog kits met de twinkids? Ik help het hopen. Tot links of rechts nog eens. Ook namens Nip.

Frans Vlinderman zei

Erwin, daar gaan we natuurlijk stevig vanuit. En voor jou hetzelfde ;)

Frans Vlinderman zei

Raven, ik ben een genieter van nature, maar daarom niet altijd even vrolijk - als je soms ziet in wat voor maatschappij we soms moeten (over)leven...
Maar we blijven hopen als de zot die we zijn, dat het nog gekeerd kan worden.

Frans V.

Anoniem zei

Hallo Frans

Ja overgaan van het oude naar het nieuwe brengt altijd een vleugje cynisme mee. {deze woorden na je gedicht lezend}. Vandaag 3 januari we tikken tijd door en dan letterlijk en figuurlijk. Fragmenten,dromen,fantasie die we omvormen tot woorden. Ach, we schrijven 2008 ook wel weer vol. Wens je veel goeds toe dit jaar. En andere jaren natuurlijk ook. Leuk dat mijn link bij je staat. Ik zal je ook bij mij toevoegen. HAPPY 2007 en we lezen elkaar. Liefs Amanda

Frans Vlinderman zei

Bijzonder leuk dat je even binnen kwam lopen, Amanda. En ja, we zullen schrijven, ook tot ver na 2008 ;)

Anoniem zei

Goed gedicht Frans! Herkenbaar ook! Leuk dat je een gedicht op mijn log hebt gehad. Ik hou van gedichten, dus ik kom hier zeker nog eens langs waaien!
Groetjes, S.S.

Frans Vlinderman zei

Wel, Stoere, als je nog gedichten van eigen hand hebt, dan kan je die hier ook kwijt, ik heb een hoekje voor gastdichters gecreƫerd, op een bescheiden forumpje (link ergens lindks op mijn homepagine). Tot nog eens.

groetjes,


Frans V.

Blogarchief