Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

donderdag 14 december 2006

De Muziekdoos sluit!


Over 8 dagen sluit de Muziekdoos in de verschansingsstraat te Antwerpen definitief haar deuren. Muziekdoos, heimat van de Muzevalreeks, open deur voor zowat iedere muzikant, heeft de hervorming van de VZW-regelwetgeving niet overleefd. En de wet heerst hier met ijzeren hand voor wie niet kan uitpakken met genoeg geld om wat te procederen. Nee, weg die handel, zo gaat dat in België.


Dat ze een oude man, die nog leeft dankzij zijn kleine VZW en dankzij de talrijke voordrachten en optredens in zijn café'tje, daarmee de duvel aandoen, doet er niet toe. Hij brengt niet genoeg op, zo simpel is dat. The fast and the furious, die mogen doorgaan, maar met een baard als die van Etienne ben je gezien.

Frans Vlinderman

4 opmerkingen:

Sylvie Marie zei

mwa, eigenlijk kan ik het geloven hij niet kan voldoen aan die VZW wetgeving, als hij die even slordig behandelt als zijn café. Weet je, toen ik daar kwam had ik graag mijn drank in'n flesje, want bah, je wilt niet weten wat daar allemaal aan het glas hangt, jakjak, om nog maar te zwijgen van de toiletten.

Frans Vlinderman zei

Gelijk heb je, Sylvie, het was er nogal, euh, apart, en zeker niet altijd even verzorgd. Dat neemt echter niet weg dat het spijtig is dat zoiets moet verdwijnen. Want waar moeten al die groepen en individuen, die bij hem een welgekomen onderdak hebben gevonden, nu naartoe?

Sylvie Marie zei

zoals je zegt: ernaast! in die buurt daar is genoeg onderdak. Ook voor jullie :)

Frans Vlinderman zei

Ook voor ons? Grapje zeker, Sylvie, zeker voor ons, bedoel je toch?

Blogarchief