Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

donderdag 12 februari 2009

Intermezzo voor De Muzeval

Nog enkele uren en dan geven we de aftrak van alweer de 123ste Muzeval. Neen, we zitten niet stil en Antwerpen zal blijven bestookt worden met poëzie, tot ook de laatste der doven eens is komen luisteren naar hoe zo 'n gezellige avond er eigenlijk aan toe gaat.

Tot het zover is, voer ik hier nog één van Vlinderman's mannen op. Dit typetje kennen jullie allemaal, al hoef je niet onmiddellijk nu te gaan denken aan het spreekwoordelijke gat in de hand. Neen, neem een doorsnee verwende westerling en dan heb je gelijk wat ik bedoel. Schol!

uitgavenman

hij is als geen ander
een ware voorstander van
alles moet omlaag en liefst
vandaag nog de klok terug
gezet op het uur van historie

na al zijn borden vervangen
door een maatje kleiner
dezelfde broek als nieuw versteld
en nóg meer uren thuis
voor de buis in plaats van
buiten met de vrienden
is het hem genoeg

of niet genoeg
hij weet het zelf
niet, hij geniet niet van
het leven vol gecijfer met
aan het einde van de maand
zijn stroom aan rekeningen

hij verzuipt al jaren
in de luxe van 't genot
op afbetaling
niet al te vaak
voor wat hij nodig

Frans V.

2 opmerkingen:

Thierry Scheers zei

Jawel hoor die uitgaven man, wel een stereotype en daar is niets mee dat maakt het zo herkenbaar voor velen. Wat hebben wij eigenlijk wel geluk dat wij dingen op afbetaling kunnen kopen... ook al hebben we ze niet nodig... en kunnen we ze achteraf niet betalen. Er zijn andere plekken in de wereld waar ze geen dingen op afbetaling kunnen kopen, dingen die wel levensnoodzakelijk zijn... maar dat is een andere discussie.
Maar alvast een leuk gedicht, graag gelezen en herlezen. Vooral 'stroom aan rekeningen' en 'de luxe van't genot op afbetaling', spreekt en toont boekdelen.
Adios.

Frans Vlinderman zei

Wij van Vlinderman zijn blij dat je ervan kon genieten, Bart Hannah! Die stereotypes, ze kunnen me altijd weer verleiden tot een man-gedicht...

Blogarchief