Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

woensdag 21 januari 2009

Uit de mail: De eenzame uitvaart

We bedienen hier een nieuw initiatief op haar wenken wat betreft aankondiging in mijn mailbox, waar ik een stuk uit overneem:

De Eenzame Uitvaart op Gedichtendag in Antwerpen - 29.01.09

Gedichtendag vindt naar goede gewoonte plaats op de laatste donderdag van januari. In Antwerpen vieren Bibliotheek Permeke, Letterenhuis, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Arenbergschouwburg, Kraai vzw en Antwerpen Boekenstad die dag de poëzie met een bijzonder programma. Thema van dit jaar is de verkiezing van de dichter des vaderlands in Nederland. Het publiek kan in Antwerpen terecht voor de meest ontroerende momenten uit de poëzie uit verre en nabije vaderlanden.

Bijzondere aandacht gaat dit jaar naar een nieuw initiatief: De Eenzame Uitvaart, een literair project waarbij dichters voor eenzaam gestorvenen een persoonlijk gedicht schrijven en dit op de uitvaart komen voordragen. Het is een laatste saluut aan mensen die meestal uit de boot vielen tijdens hun leven en dan ook zonder aanwezigheid van familie of vrienden worden begraven. Met gedichtendag gaat De Eenzame Uitvaart van start.

Dichter Frank Starik geeft een inleiding over zijn ervaringen met dit project in Amsterdam. Stadsdichter Joke van Leeuwen brengt het allereerste uitvaartgedicht aan het graf van de eenzaam gestorvene en coördinator van de Eenzame Uitvaarten in Antwerpen, Maarten Inghels leest het eerste verslag voor. Ook worden de deelnemende dichters Stijn Vranken, Jan Aelberts, Bernard Dewulf, Lies van Gasse, Andy Fierens en Maarten Inghels voorgesteld.

U wordt vriendelijk uitgenodigd op de persvoorstelling van De Eenzame Uitvaart op 29 januari om 13u, Schoonselhof, hal van kasteel Moretus, Krijgsbaan Wilrijk.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via nadia.devree@stad.antwerpen.be, waar u eveneens meer info over dit persbericht bij kan bekomen.

De Eenzame Uitvaart: Een initiatief van Kraai vzw, Antwerpen Boekenstad en OCMW Antwerpen: www.eenzameuitvaart.be

Geen opmerkingen:

Blogarchief