Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zaterdag 3 januari 2009

Solden gesoldeerd


Vlinderman en Nip zijn in een gekke bui naar 't Stad getrokken. Na zoveel jaren gemiste kansen op koopjes, was het nu eindelijk zover: met z'n tweeën stortten we ons vol doodsverachting in het gewoel op de Meir, waar duizenden en duizenden anderen op de eerste dag van de solden hetzelfde idee koesterden als deze twee.

Koppen lopen... (bron foto: KLIK)

Het duurde welgeteld 28 minuten, vooraleer Bibi aan zijn eega voorstelde de eerstvolgende jager een ferme doef te verkopen. Even later stelden we met weerzin vast dat nogal wat jonge ouders niet alleen hun wandelonmachtige kroost hadden meegezeuld, maar dat ze daarbij ook nog eens de buggy amper hanteerden als transportmiddel maar eerst en vooral als stormram. We kunnen u verzekeren dat die dingen dus stevig inhakken op de onbereidwillige kuiten en andere scheenbenen van degenen die daar niet op voorzien waren...

Andere vaststelling: van al die groots aangekondigde 70%-kortingen was maar bitter weinig te bespeuren. Veel blabla in de pers, weinig boemboem aan de kassa dus. We hebben ons alleszins kunnen inhouden en hebben niemand een dreun verkocht én hebben een aantal van onze gewilde spulletjes op de kop kunnen tikken aan een toch ietwat verminderde prijs. En moe, jongens toch, wat zijn we moe...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Frans (en Nip),

MnMnMn..., je ontlokt me zowaar een monkellachje.

En neen hoor , doodsverachting is helemaal niet overdreven in deze context.

Is het dit eigenlijk allemaal wel waard ? Was het dat (tel op je profijt en het aantal blauwe plekken, de onbeleefde mensen, het gejaag en gesjacher).

Troost je, want intussen ben je toch maar weer zoveel wijzer geworden.

Rudy zei

Franske, Franske, Franske, vanmorgen, voor Uw vertrek mijn "Woord van de redactie" lezen, of door Uw eega laten lezen, had u veel ellende bespaard.
Dan kon je niet meer zeggen dat ge niet gewaarschuwd was.hahahahahahaha

Frans Vlinderman zei

@ Branco:

Het heeft me toch wel een betaalbaar stel broodnodige schoenen opgeleverd, maar verder peins ik er niet meer aan om het nog eens te wagen op dergelijke eerste soldendag mijn kot te verlaten!

Frans Vlinderman zei

@ Rudy:

Gewaarschuwd was ik wel degelijk, maar eigenwijs ook en ik dacht dat het niet op mij van toepassing zou zijn (totale ontkenning van de realiteit, vroeger staken ze een mens daar redelijk lang voor weg, is het niet?) Soit, geen tweede maal voor den deze ;-))

Blogarchief