Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

donderdag 20 november 2008

Wereldkampioenschap Poëzie

Na deze kleine aankondiging, doe ik er nog maar één. Morgen reist Vlinderman af naar het buitenland. Nou ja, buitenland, ik trek naar onze Noorderburen. We gaan met een delegatie Muzevaldichters naar daar, om ook wat Vlaams geluid te laten horen tussen in het totaal 100 dichters. Hieronder de uitleg...

Vrijdag 21 november 2008, te 20 uur.

Zaal 100 stelt voor:

Final Showdown => Wereldkampioenschap Poëzie

Geen beker is zeker

18:00: restaurant open, Susy Creamcheese

Aan het evenement nemen ongeveer 100 dichters/tekstschrijvers deel, waaronder Armand, Hans Plomp, Diana Ozon, Frank Starik,Carla Boogaards en Pamela Koevoets, die allen één gedicht of songtekst voordragen. Bedoeling is een CD samen te stellen met als titel WK Poezie 2008. Om de twintig dichters is er een pauze. In de kleine Zaal zijn er een aantal langere voordrachten van o.a. Vlaamse dichters, korte programma's voor liedschrijvers (Armand, Reinder van der Woude, Lila Cavaleiro etc.).

Als maatstaf voor een objectieve jurering is het gewicht doorslaggevend voor een prijs (De Gouden Typemachine) in de categoriën zwaar-, midden- en lichtgewicht. De dichters worden bij binnenkomst gewogen. Posthume prijsuitreikingen aan o.a. Johnny van Doorn, Leo van der Zalm, Hannie Michaelis, Bert Schierbeek en Mike von Bibikov.

In de hal wordt gewerkt aan een estafettegedicht. De dichters kunnen elk moment van de avond een aantal regels of woorden toevoegen.

In 1998 vonden in Zaal 100 de eerste wereldkampioenschappen poëzie plaats. De volgende manifestatie is in oktober 2018. Wij hopen u dan weer te zien.

Meer info vind je nog bij onze gastheer van die avond, Aja Waalwijk.

Geen opmerkingen:

Blogarchief