Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zondag 20 juli 2008

nog meer vuilspuiterij, op zondag nog wel

Na de verhuizing gisteren bouwen we vandaag een rustdagje in. Veel ga ik hier dan ook niet komen plaatsen, vermits ik mijn tijd zoek wens te brengen met zalig niets doen (al moet ik wel nog even langs het wassalon voor een wasje en plasje). Wat ik hier dan wel kom doen? Ik zou het kunnen hebben over de onman die me het volgende toevoegt (en ik quote hem even): "... hoop ik inderdaad dat uw huwelijk u veel misvormde kindjes oplevert." Ziedaar een ware poweet, die het normaal vindt zoiets iemand toe te wensen. Het moge je goed gaan, vuilspuiter, met al het succes in je leven dat je maar verdient. Span nog maar een rechtszaakje meer aan, u staat werkelijk op winst, zoveel mens heb ik al in jaren niet meer ontmoet.

Nee, dan verhaal ik liever over mijn aanstaande lieve Nip, dat we nog altijd doldwaas verliefd zijn op elkaar, gekscheren, lekker lui tegen elkaar aan de zondag begroeten, aftellen ook naar ons moment, dat een heel leven mag duren, dat we nog veel in elkanders ogen te lezen vinden. Aan sommige mensen trekt deze Vlinderman zich graag op, en Nip is er de grootste van. Zonder haar zou er geen volledigheid zijn in mijn bestaan. En dat verdient mijn respect, onvoorwaardelijk zelfs. En geen heikneuterige zieke mens die daar wat aan kan veranderen. We zullen een kaars branden voor zo iemand. Eentje uit De Krak, zo een zwarte Spaaz. Die branden immers goed en dat moet ook én zijn niet te duur. Hoe gaat het anders allemaal aflopen, als er werkelijk niemand meer wat voor je voelt?

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Jawatte Kurt, wat voor een geschift persoon is die Eric ??? Ik weet nu wel dat er mensen zijn die anderen het licht in hun ogen niet kunnen zien schijnen, maar dit slaat toch alles hoor.
Zo iemand mag niet los rondlopen, die kunnen ze beter in de psychiatrie steken, kan hij tegen zichzelf zulke onzin uitkramen.
Ikzelf heb men 1ste man in 1997 verloren (kanker), toen waren de vrienden en collega's allemaal meelevend en er werd gezegd ach je bent nog jong, je zult wel iemand anders leren kennen (alsof dat op die moment mijn zorg was). Tot ik men lieve Rudy leerde kennen (zeven jaar later), dan waren er personen die het mij zeker gunde maar commentaar kwam er sowieso, doch ik trok ttz wij trokken ons er niets van aan en hebben toen besloten, niemand krijgt ons uit elkaar, het is ons leven.
En dat is nu bij jullie ook, het is jullie leven, jullie hebben voor elkaar gekozen, en wij hopen voor jullie dat je nog héél lang gelukkig mag zijn en gezond blijft, en als er kindjes komen dat je ervan mag genieten, en deze woorden zijn gemeend. Zoals in een sprookje : Kurt en Nip leefden nog veel en gelukkig en kregen lange kindertjes :-).

Frans Vlinderman zei

@ Rita:

Of er ooit kinderen zullen komen, dat zien we later dan wel weer. Het zal in ieder geval niet afhangen van wat een gefrustreerde op pensioen gestelde psychiatrische ervaringsdeskundige me in al zijn manie denkt te moeten komen door de strot rammen. Jouw voorstel om dergelijke vent in de psychiatrie op te nemen, zal echter niet veel zoden aan de dijk zetten: als ik me niet vergis, heeft de psychatrie het geval Rosseel al meer dan genoeg pogen te helpen en vermits het zinloos is gebleken, gewoon uitgebraakt. Dat doen katten trouwens ook met hinderlijke haarballen, maar dat terzijde.

Mijnheer is gewoon het verkeerde neveneffect van een absolute vrijheid van meningsuiting. Toevallig geilt hij op zijn meningen en zij die van een ander van geen tel. Waarop hij telkens weer op de man gaat spelen op een niveau dat je bij een leraar niet verwacht. Tsja.

anne zei

besef je dat je nu eigenlijk net hetzelfde doet en dat je je verlaagt tot wat je bij hem zo verfoeit?

Frans Vlinderman zei

@ Anne:

Lees ik jou pas wanneer je het kan opnemen voor die arme jongen. Als je dan toch moraalridder wil spelen, Anne, waarom lees ik jou dan niet in reactie op hém, om hem even te melden dat hij ongepaste taal hanteert in een ruimte die niet van hem is? Het valt me op dat je het voor de zoveelste maal voor hem opneemt. Misschien geniet je wel van die stijl van Eric. Hm.

En om op jouw vraag te antwoorden: dat heet een koekje van eigen deeg. Ik ben niet de voetveeg van 'mijnheer' Rosseel.

Anoniem zei

Dag Frans,

Wat heb jij die eric (met kleine letter zoals het past voor kleine mensen) misdaan dat hij je én je beminde Nip dergelijke afschuwelijkheden toewenst.

Ik wens je dan ook van harte het tegenovergestelde toe. Een huwelijk dat veel moois mag opleveren.

Mr. rosseel is volgens maatschappelijke normen een wanstaltig voorbeeld, een (on)menselijke nachtmerrie die een decatent en misvormd genoegen haalt uit het verwensen van zijn medemens met het lelijkste dat hij maar kan bedenken.
Een duivelse gek zo lijkt het wel, angstaanjagend mismaakt - een walgelijk gedrocht zo zouden sommigen hem noemen. Een zieke geest lijdend aan disharmonie en asymetrie, een zwake banale persoonlijkheid waarvan de grofheid, zouteloosheid, misselijkmakendheid, duivelachtigheid, smerigheid, onaangenaamheid, groteskheid, gemeenheid, vuiligheid, obsceniteit, monstruositeit, afschrikwekkendheid, weerzinwekkendheid, onsmakelijkheid, afstotelijkheid, onwaardigheid, laagheid, onbevalligheid en indecentie enkel maar weerzin kunnen opwekken bij ieder weldenkende lezer van je blog.

Doordat ik in een hoffelijke bui ben op deze nationale feestdag blijf ik echter mijn beleefde zelf en zal mezelf dan ook niet verlagen tot persoonlijke beledigingen van mijnentwege naar deze meneer rosseel.
Men beledigt immers niet iemand die men minder acht nietwaar.

Frans Vlinderman zei

@ Branco:

Als er maar iemand die vraag zou kunnen beantwoorden, dan werden we hier al een heel stuk wijzer. Echter, het blijft bij schelden, dus daar leren we niets uit. Het is zoals ik elders al vastgesteld heb: we liggen niet in het stof voor hem en dat is lastig om dragen.

Nu, veel woorden gaan we er niet meer aan vuil maken, hij heeft mijn reactievelden op slot gekregen, waardoor hij er niet meer op komt en verder is voor mij de kous af. Ieder zijn planeet, quoi?

Mag ik je via deze weg nog bedanken voor je mooie wensen? En je tegelijk een mooie maar kritische Nationale Feestdag toewerpen?

Anoniem zei

Sprakeloos...en ik zou iedereen aanraden te doen wat ik gedaan heb na 't lezen van dit stukje: surf is naar de site v/h genoemde heerschap. Lees wat er staat (of probéér het te lezen). Wees gerust, lang hoef je echt niet te blijven...En dan...weet ieder weldenkend individu genoeg en zijn woorden zinloos en onnodig. Tenzij nog dit Gaelic gezegde: Go nithe an cat thú is go nithe an diabhal an cat. Dat is tenminste nog mooi gezegd. ;-)Geïnteresseerden kunnen de vertaling opzoeken, aan jou Franske geef ik ze weldra.;-)
Sláinte! :-)
P.S. Mensen die zoiets dúrven wensen zou men is voor mensen moeten zetten die écht een misvormd kindje hebben en niét omdat één of andere gek hem dat heeft toegewenst. Ik gebruik de woorden niet snel maar dit is: walgelijk en ziekelijk!

Frans Vlinderman zei

@ Antje:

En het houdt niet, je moest eens zien wat mijnheer mij toevoegt en niet verschijnt.

Blogarchief