Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

maandag 28 juli 2008

De Muzeval in augustus


Het is dan wel twee dagen voor deze Vlinderman zijn Nip ten huwelijk zal houden, maar de wereld stopt niet met draaien. Daarom alvast deze aankondiging voor de 117de Muzeval:


Kristo, artiestennaam van Kristof Petrus Carina Van Hooymissen (Boom, 13 januari 1983). Kristo is een Vlaams auteur, dichter, muzikant, uitgever en kunstschilder.

Kristo maakte reeds op jonge leeftijd kennis met muziek tijdens zijn opleiding economie-moderne talen. Zijn vader betaalde zijn gitaar- en muziekonderwijs. Zijn grootste invloeden dankt hij aan Metallica, Nirvana en The Doors. Zijn hele jeugd werd getekend door een niet te onderschatten melancholie. Als enige toeverlaat had hij zijn gitaar. Hij was als de verpersoonlijking van Kurt Cobain in zijn dorp Willebroek. Na een turbulente jeugd vol drank, drugs en depressie maakt hij op zijn achttiende een heftige psychose door. In de psychiatrie maakt hij kennis met Vlaams auteur Felix Sperans. Sperans wijdt hem in in het schrijversschap. Zijn hele jeugd zou hij van zich afschrijven in zijn eerste boek, verschenen onder pseudoniem Peter Bracke.

Kristo verhuist naar Antwerpen waar hij kennis maakt met dichter en kunstenaar de Antistresspoweet, vlak na een kortdurende opleiding aan de Antwerpse pop- en rockschool Hammeron te Deurne bij beroepsmuzikant Alain Smits. In een mum van tijd maakt hij kennis met de Antwerpse kunstenaarswereld en begint hij poëzie te schrijven, ook componeert hij een popsong en begint te schilderen. Hij ontmoet auteurs J.M.H. Berckmans, Manu Bruynseraede en nachtburgemeester Vitalski, allemaal ex-leden van het voormalige Circus Bulderdrang. Met Bruynseraede publiceert hij een briefwisseling over hun eigen leven en ervaringen als kunstenaars en hun psychiatrische achtergrond en in het boek bespreken ze allerhande maatschappelijke fenomenen zoals armoede, spiraaldynamiek en politiek. Er worden contacten onderhouden met andere kunstenaars, waaronder Jan Fabre. Vitalski en Bruynseraede leiden zijn eerste dichtbundel in.

Kristo trad reeds op in literair café 'Den Hopsack' in Antwerpen (het podium van dichter Herman J. Claeys), gaf voordrachten in het kunstenaarsdorp Ruigoord in 2007 en 2008 te Amsterdam (samen met Herman J. Claeys) onder de organisatie van dichter Hans Plomp en deed optredens voor Stichting Zondag! in café De Kleine Wereld in Antwerpen. Kristo is manisch-depressief en heeft al enkele psychosen achter de rug, toch is hij vastbesloten creatief aan de slag te blijven.

Begin 2008 manifesteert Kristo zich eveneens als uitgever, naast zijn eigen werk publiceert hij het werk van muzikant Charles Jarvis waarmee hij het uitgeverswerk van Vitalski verderzet. Al het werk wordt gedrukt en verspreid via het uitgeversbedrijf The World Wide Association of Writers te Puurs.

Bibliografie

Proza

• 2007, ‘Van Kurt tot Boeddha’ (onder pseudoniem Peter Bracke) ISBN 97890 81176415
• 2008, ‘De brieven van Epsilon’ (samen met Manu Bruynseraede) ISBN 9789081176422

Poëzie

• 2008, ‘Catharsis, gedichten als reiniging van de ziel‘ ISBN 9789081176439, (ingeleid door Manu Bruynseraede en Vitalski)

Meer info:

Hier klikken

(bron info: Kristo)

9 opmerkingen:

Kristomurti zei

Dank U, Frans, voor de prachtige aankondiging. Ik begin een vaste lezer te worden hier ...

Greetz and hughs,

Kristo

Frans Vlinderman zei

Elke Muzeval krijgt hier zijn plekje, Kristo, dus ook die van jou en Manu en Charles en wie er nog allemaal moge komen. Dat jij het waardeert, is voor deze Vlinderafficheur meegenomen ;-)

eric rosseel zei

Nou, wat een zever! Die Kristo is al lang ontmaskerd. Alleen in Antwerpen weet men dit nog niet. Maar er komt Inspectie op deze "kunst"-avond. En niet van de minste. Nee, niet Sabam. Ik ben geen vriend van Sabam. Maar er zijn wel mensen die sinds SABENA failliet is, hun kost moeten zien te verdienen op een andere wijze dan als piloot. En niet door zich zogezegd wegens psychose invalide te laten verklaren en dan onder pseudoniem de fiscus te misleiden. Er zal gelachen en gehuild worden de 14de. Jammer dat ik door een ongeluk een been verloren heb en dus niet zelf aanwezig kan zijn. Ik zal wel fantoomgenot hebben.

eric rosseel zei

Dat je nu echt dat ik geloofde wat je in je laatste mail verklaarde. Denk je echt dat ik van gisteren ben?

Frans Vlinderman zei

Algemene mededeling:

Iedere reactie op deze blog - zeker die van mensen als een Eric Rosseel - is voor rekening van de auteur. Het is niet omdat ze hier verschijnt, dat ze door Vlinderman mee onderschreven wordt. Wanneer het te gortig wordt, houdt het op en wordt er een ban ingesteld.

Frans Vlinderman zei

@ ER:

Er bestaat zoiets als een mailprogramma om vragen te stellen. Een blog dient daar niet voor. Als bewijs kan je die van jou even bekijken.

eric rosseel zei

juridisch bent U "verantwoordelijk uitgever" van alles wat op je blogje staat, Vlinderman. een blog heeft voor de rechtbank hetzelfde statuut als een krant. dus ik zet hier bv. laster op, maar jij draait ervoor op. zeker weten man!
enfin, we zien wel de 14de (als de avond doorgaat tenminste, Kristo kan bv. een psychose veinzen, ik zeg maar iets, als creatief kunstenaar zal hij wel iets "uitvinden" zeker ?)

Frans Vlinderman zei

@ ER:

De Muzeval gaat onverminderd door, Eric, of denk je dat jij eigenhandig een tienjaarling zomaar stokken in de wielen kunt steken omdat jij in onmin leeft met een gastdichter?
In ieder geval: om verdere prietpraat hier te vermijden, verwijs ik je - NOGMAALS - naar mijn mailbox of, zo gewenst, naar je eigen webadres. Hier kom je er niet meer op.

Kristomurti zei

Vanuit de Oosterse vechtstechnieken leer je de kracht van je tegenstander te gebruiken ten voordele van jezelf. Daarom heb ik wegens Eric's kritiek extra goed geoefend. De set zit prima in elkaar en is getimed tot op de seconde. Ik dank Eric van harte voor de stimulans. Een psychose veinzen zit er niet in. Waarom zou ik de fiscus misleiden. Mag een hobby uitvoeren al niet meer? Trouwens, ik treed gratis op, wat is dan het probleem?

Het wordt een knaller van een avond met dank aan Eric voor de extra stimulans om goed te repeteren. Ik laat me niet door je doen. Ik laat me wel door je stimuleren en inspireren, waarvoor uitermate dank. Het heeft hetzelfde effect gehad als de censuur rond Vitalski: extra publiciteit, meer bezoekers op onze websites en dus gratis reclame, waarvoor dank aan onze uitermate lieve Eric Rosseel. En dat allemaal gratis en voor niks!

Groeten,

Kristo

PS Frans, jou zie ik straks bij de vergadering.

Blogarchief