Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

maandag 9 juni 2008

Over schrijverij en trouwerij

We zijn net terug van een eerste schrijfsessie. We waren met z'n zevenen en hebben twee schrijfopdrachten uitgewerkt, na een woordje gedegen uitleg door de instructeur, en we hebben elkaars schrijfsels voorzien van feedback, in eerste instantie vanuit het lezersperspectief, maar gaandeweg ook een beetje op de schrijftechnische aspecten. Nip had van een paar specifieke vaktermen al gehoord, en ik moet toegeven dat sommige stukjes jargon (de alwetende auteur, personaliseren, blokschrijven, boogspanning, conflict, schrijven tout court, ...) mij ook niet geheel en al onbekend in de oren klonken, maar ik heb wel het gevoel weer iets bijgeleerd te hebben. Niet in het minste dat er op technisch vlak een heel stel speciale brillen bestaat om naar een verhaal te kijken, heel anders dan naar een streepje poëzie. En ik heb ook vastgesteld (en Nip met mij) dat Bibi nogal een fan is van het stijlfiguur van ons aller Grootmeester Stephen King. Mijn stijl gaat die richting uit, in al wat ik op het papier kwak, dus wil ik ooit iets eigens ontwikkelen, dan weet ik gelijk wie ik moet uitgommen in mijn hoofd. Iets als in de Duistere Kant of zo...

Morgen komt La Mama Mia op bezoek en gaat Nip op bezoek bij de tandarts. Ik heb nog even uitstel van executie, want einde juni hang ik er ook aan. Oh ja, misschien dat ik je na vrijdag op straat wel herken en eindelijk teruggroet, want dan staat een bezoekje aan mijn oogarts op het menu. Het lijkt er in ieder geval op dat we zo gezond en gecheckt als mogelijk willen toegroeien naar 67 dagen vanaf hier... Ik heb er alvast voor één keertje eens niets op tegen ;-)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Als royalist ben ik voorstander voor het behoud van België, maar vergeet niet dat we een kunstamatig land zijn die jaren onder het juk van de ene of de andere hebben geleefd. Meer natuurlijk zou het zijn dat van Vlaanderen en alles beneden de Moerdijk in Nederland één nieuw land wordt gemaakt. Annexeer Wallonië bij Frankrijk en maak van Brussel een Europse enclave. Schaf het ontelbaar aantal regeringen, gemeenschappen en andere zever af, en regeer zoals het zou moeten zijn. Stap af van de enge partijpolitiek en regeer in het belang van de bevolking.

Frans Vlinderman zei

Grappig om dit onder een stukje over schrijven tegen te komen, maar bon. Ben zelf niet zo een voorstander van al dat kunstmatige in ons land. We kopen er niets mee, integendeel, het verarmt ons, want elke gemeenschap dient zijn vertegenwoordiging te hebben en telkens we er een paar naartoe stemmen, vergeten ze dat ze een mandaat hebben meegekregen om het ons zo gemakkelijk als maatschappelijk mogelijk te maken.
De bestaande zaak hoeft voor mij niet te splitsen, maar er mag wel eindelijk eens iemand opstaan die al die ruzieënde ministers en politici een pak voor hun bescheten broek geeft en ze eens deftig in de hoek zet.

Blogarchief