Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

maandag 12 mei 2008

website + gedicht

Vlinderman gaat op zijn eigen online. Naast mijn blog wil ik nu zelf een website op poten zetten. Dat ik daar absoluut geen kaas van gegeten heb, bleek onlangs nog. Alle mail naar mijn frans_vlinderman@vlinderman.be werd niet langer bezorgd, omdat ik zonder nadenken mijn domeinnaam getransfereerd had. Ondertussen heb ik me daar enkele uurtjes het hoofd over gebroken en zou dat euvel alvast moeten hersteld zijn. Nu de site zelf nog. Ik heb er al wat op geplammuurd, dus je kan alvast wat wennen aan het adres, en dit in afwachting van wat het uiteindelijk moet worden.

Mijn dagelijks klappeke hier gaat waarschijnlijk gewoon door, ben het gewoon geworden, maar zal toch wat minder worden. Waarom zou ik immers nog veel hier posten als ik het straks gewoon in mijnen eigen hof kan doen? Toch? Ge kunt in ieder geval al eens gaan kijken (hierzo) en als ge tips hebt, dan hoor ik die graag :-)

Sebiet gaan Nip en Bibi in ieder geval nog wat genieten van het mooie weer op deze zonnige Pinkstermaandag, want morgen is het alweer werken geblazen (en dat het daar warm durft worden met twee hoeken van het bureau die stelselmatig vanaf de middag de zon vangen, daar hoef ik het geeneens over te hebben, begin gewoon spontaan te zweten).

Westers geweten

het smelten gaat door
niet alleen de poolkappen
doen ons klappertanden van angst
dat het water niet alleen in de kelder
maar zelfs tot op de eerste verdieping
de bedden aan het drijven krijgt

er is ook het werkvertrek
waar het kwik kwiek durft stijgen
net zoals het lijstje dingen te doen
tot ongehoorde hoogten samen met
hij ziet het nog altijd rooskleurig
met zijn zicht op park op komst

hij leest zijn krant
tijdens vrije uren turen
naar kriegelletters vol onheil
dat een land naar de maan en
mensen in steeds grotere woestijnen
en maar roepen en maar gillen
dat ze dit en dat ze dat willen

slaapt hij toch nog gerust
in de nachten van ongeweten
waar gedachten rondwaren
zonder echte samenhang en hij
zo vrij als een onwetende slaaf
van zijn Westerse supermodelstaat

Frans V.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Frans,

Je gedicht doet me plots beseffen:

Waar zijn de bijen, ze lijken wel van de aardbodem verdwenen.
En zonder bijen geen gewassen, geen gewassen is geen voedsel en geen voedsel.... genieten we van de laatste zomers ? Is het tijd om iedereen een geweten te schoppen ???

Anoniem zei

Hey Kurt,
Ik ben eens gaan neuzen op Uw site. Ik vermoed dat deze gehost is bij one.com (alvast te zien aan de template). Als dit juist is, mail mij eens. Ik wil er voor u (compleet gratis) een juweeltje van maken en er uw blog, eventueel uw forum en al wat van u is in opnemen en via één navigatie laten besturen. Intresse? Mail maar eens dan.
Grz
Rudy
PS: Wel dom gedaan met die enquette op uw blog, hé. Iedereen die u de grond wil inboren krijgt nu carte blanche.

Anoniem zei

ziet er heel cleam uit.
Ik moet nodig ook mijn eigen site weer eens op poten zetten en bijwerken.
Maar het vraagt zoveel werk en tijd en je kan enkel met IE alles goed bekijken.
Dringend cursusjes html gaan volgen denk ik. Heb er eens het linkje hieronder gehangen. Wie Firefox gebruikt zal niet veel verder komen dan de eerste bladzijde vrees is.
groetjes

Anoniem zei

Die website ziet er al erg netjes uit: dat wordt een pronkstuk.

@ Branco: hoezo geen bijen? Dan zitten ze volgens mij geconcentreerd bij mij in de tuin en in het bos iets verder. Beestjes genoeg.

Frans Vlinderman zei

@ Branco:

Ze zijn nog niet talrijk aanwezig, maar ik heb er al gezien. Al moet ik er wel aan toevoegen dat ik daar onlangs nog een artikel over gelezen heb, waarin stond dat het niet goed ging met de bijenpopulatie tout court. En waarin gewaarschuwd werd voor de gevolgen daarvan, onder andere inzake de internationale voedselproblematiek. Dus ja, misschien moeten we onszelf nu eindelijk maar eens een geducht geweten schoppen!

Frans Vlinderman zei

@ Rudy:

Ge zijt ondertussen al ferm bezig geweest, Grote Vriend! Ook via deze weg mijn dank daarvoor (en sebiet nog een maileken met meer tekst en uitleg).

wat die enquête betreft, ben inderdaad wat minder snugger geweest dan doorgaans. Heeft veel te maken met de mens achter Vlinderman, als die vanuit zijn emotionaliteit één en ander uitwerkt, dan durft het al eens fout lopen. Nu, er is ook nog de optimistische filosoof in mij, die over drie dagen zijn bevindingen hierover uit de doeken zal doen ;-)

Frans Vlinderman zei

@ amb:

Dat html-gedoe, dat is ook voor deze surfer een kluwen eigengereid, waar ik nog veel kaas van zal moeten eten om dat ooit onder de knie te krijgen. Gelukkig heb ik hulp gekregen uit onverwachte hoek. En heb ik IE terug ontdekt :p

(PS: welk linkje?)

Frans Vlinderman zei

@ Carmen:

Onze Rudy heeft er al ferm het één en ander aan veranderd, hopelijk bevalt ook de nieuwe stijl je. Binnenkort meer hierover ;-)

Blogarchief