Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

maandag 5 mei 2008

Mededeling bis: 't Gastvrij Podium 14 - Raymonda Bertels


Uiteraard ook niet te versmaden,

aanstaande woensdag:Raymonda Bertels werd geboren in 1946 in Herentals en volgde als opleiding Handel. In haar jeugdjaren maakte zij via haar vader kennis met iemand die tijdens de tweede wereldoorlog in een concentratiekamp had verbleven. Dit gegeven, samen met haar voorliefde voor lezen en schrijven, maakte dat ze geboeid geraakte door Joodse poëzie. Doorheen haar leven als zelfstandige en huismoeder heeft ze dit niet meer losgelaten. Gaandeweg evolueerde zij van de oorlogspoëzie naar de hedendaagse Joodse poëzie, waar zij gretig uit voordraagt.

Ondertussen woont Raymonda al enkele jaren in Antwerpen, waar zij her en der poëziepodia opzoekt, om de mensen te laten kennismaken met die andere (Antwerpse) poëzie.

The Chocolate Lovers is een groep die een mix brengt van oude bleus met country en negro-spirituals. Ze brengen hoofdzakelijk eigen Engelstalige nummers. Voor het Gastvrij Podium zullen ze een akoestische set brengen. Hoe de bezetting eruit zal zien, is nog niet helemaal duidelijk, maar die zal minstens bestaan uit een gitarist en een zangeres.
Het geheel wordt steeds op een swingende manier gebracht.

Nadien is er een pauze waarin kandidaten die poëzie, comedy, kleinkunst, sing and song, cabaret, ... kortom, hun eigen ding, willen brengen voor het vrije podium zich kunnen melden aan de presentator van dienst.

Geen opmerkingen:

Blogarchief