Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

zaterdag 19 april 2008

Meeting + gedicht

Een meeting tussen mensen die je van haar noch pluim kent, hoe goed kan het worden? Ik zal het je vertellen. Schitterend. Dat is het woord. En wat meer woord wil een dichter horen dan dat? Er was warmte, er was mens, er was quasi familie, er was hallo en hallo en wie ben jij en he, ik ben, en hey, zo zie jij er uit... Zo gaat dat in de wereld. Mocht ik niet zolang op voorhand mijn bijdrage betaald hebben, ik zou met evenveel plezier op het communiefeest van één van mijn achternichtjes geweest zijn, maar deze namiddag/avond kon er ook wel door. En of ik de mensen die ik IRL heb leren kennen hier even wil voorstellen? Nope, ze staan doorgaans nogal op hun privacy. Ik ook trouwens, dus niet voortvertellen, eh ;-)

Neen wijf

neen, het lelijkste woord
dat tussen mensen gehoord
agenda's zou kunnen bepalen
van botsende knotsende en meer
rammen tegen stieren, dierenriemen
tekens die er nooit feitelijk toe doen

neen, hatelijk vergast
op een podium van gefluit
boegeroep op een bedje van tomaat
en dan de ultieme uitbraakwens
in brokjes op de betegelde vloer
of ze het laten zou willen
kunnen ook

er valt veel te zeggen
voor het onzegbare
liggen de klinkers simpel
voor het oprapen, de rest
mag mede zijn, zoals steeds

Frans V.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Frans,

Door omstandigheden (werk, altijd maar dat vermaledijde werk hé) een tijdje geen bezoek kunnen brengen aan deze keurblog onder de blogs.

Maar hey man, jij hebt wel niet stilgezeten. Wat een (hoe is het mogelijk) progressie (en deze keer niet van het soort dat politiekers zo graag in hun kraam laten passen tegenwoordig) heb je de laatste tijd weer ondergaan.
Ik heb er zopas de laatste vier pareltjes op na geslagen en aan dat tempo van een productie per dag ....respect man.

Welke geestverruimende middelen neemt Frans tegenwoordig om zulks een resultaat neer te zetten? Er bestaat immers ook geen toprenner zonder doping.

Of is dit het bewijs bij uitstek dat liefde in staat is bergen te verzetten en dat de drug waar je tegenwoordig door op volle toeren draait het prestatiebevorderende middel NIP is?

NIP de designerdrug op maat gemaakt voor Frans Vlindermans.
Hopelijk heb je een levenslange verslaving te pakken.....

Vriendelijke groeten, Branco

Frans Vlinderman zei

It might be so that he thrives on Nipotine, who will tell? Maar wat een lofrede, Branco, ben speciaal wat gaan teruglezen bij mezelf en ik zie toch geen merkwaardige verandering, laat staan verbetering...

Het is uiteraard altijd leuk complimenten te krijgen van iemand, waar je geen verplichtingen van of voor hebt, dus dankjewel, van harte, en met een behoorlijke dosis blos op de vlinderwangen hier.

Groetjes,


Frans V.

Blogarchief