Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

woensdag 23 april 2008

Heimwee + gedicht

Een paar tientallen jaren geleden (nou ja, het zullen er wel veel zijn, als ik het onderwerp bekijk) nog maar alleen op televisie te zien, in Neighbours of zo, een stel agenten op de fiets die wat rond patrouilleren. Tegenwoordig zie je ze dus ook in 't Stad, de Vliegwielende Brigades. Ik ga weer enkele tientallen jaren terug: Bibi aan de kant gezet door zo ne stevige flik, die me eens goed uitveterde omdat ik het gewaagd had om zonder handen te rijden. En dat hij dat ook zou gaan bespreken met mijn ouders, zo rondrijden was verboden! Anno 2008: ne mens keert naar huis terug na een dag vol werk en ziet de voor zijn veiligheid zorgende Vliegwielers voorbij-flitsen (hebt u 'm), met de helft van het duo vrolijk wapperend met zijn handjes... En dan zoiets in mijn hoofd als jaaaaaaa, we zijn aan 't rondlopen in 't Stad, waar alles kan, moet, mag kunnen, zal zijn, gewoon gebeurt. Ik heb ook andere gedachten daarbij gehad, maar die horen hier niet thuis. Geen gezeur op mijnen blog, nah.

Terwijl Nip naar 't Filmforum is, wilde ik samen met een vriendin van Schone Moeder wat meubelarij opladen en naar 't appartement brengen, ben ik me daar toch wel afgesproken op de verkeerde dag zeker! En ik weet nog altijd niet wie zich nu vergist heeft, vriendin of Bibi. Allez, ik ben den boel al gaan demonteren voor morgen, we zien dan wel weer verder.

voedsel voor de geest

kraak
krak
tak
boom
boom met loof
en windhoos overzee
waar Amerika liegt
dat het voor de vrede
in Afghanistan, Irak,
woorden die gewikt worden
in loden waarheid gesmoord

eiland
hand
ent
boom
boom zonder kruin
naaktheid zonder Dhali
feitelijk realisme pur sang
voor een gortdroge wereld
die humor slechts verdraagt
als het op tijd wordt opgejaagd

vergeten
eten
en
wat
dan
nog?

Frans V.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Nu niet om te zeveren, maar ik ben echt fan van die flikken op hun mooie mountainbikes. 'T is echt altijd mijn plan B geweest: als ik flop in mijn studies (wat wil zeggen: als ik de komende twee maanden nog zou verknallen) ga ik trainen voor de politieschool.

Al kan het ook wel iets te maken hebben met het beeld van een vrouw in politieuniform...

AMB zei

vergissen is menselijk, evenals vergeten...zonder handen rijden is strafbaar, maar wie maalt daar nu nog om hé

Frans Vlinderman zei

@ Carmen:

Hm, ik zie jou inderdaad al wel in flikken-uni-form, daar ziet geen Vlinderman graten in :-)

Frans Vlinderman zei

@ amb:

In ieder geval maalt mijn bewuste flik er niet om, die maalt gewoon de kilometers :)

Anoniem zei

Hihi, ik flik... mja, ieder zijn onbereikbare droomjob e. :-) Als mijn vriendin flik zou zijn kan ik daar ook al mee leven :p

Ga jij morgenavond toevallig naar de finale van Frappant txt?

Frans Vlinderman zei

Om eens een open deur in te trappen: ben er niet geraakt. Wat ik ervan gelezen heb, vertelt me echter wel dat het goed is geweest.

Blogarchief