Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

woensdag 26 maart 2008

zwangere man + gedicht

Nog twee maal slapen en het is alweer weekend, kan je het geloven? Zopas was het nog Pasen, denderden de uitbaters van Het Zeezicht van de ene bestelling naar de andere, was ik nog een jaartje jonger ook, komt daar alweer een zaterdag om het hoekje loeren, achtervolgd door een luie zondag... Nog een geluk dat ik geen verlof gepland heb deze dagen, want het zou zó voorbij geweest zijn.

Terwijl Nip hier vol verbazing voorleest dat een Amerikaanse man al vijf maanden zwanger zou zijn (dacht dat ze ging vertellen dat zo een man gemiddeld zich iets minder gematigd opstelt dan de doorsnee Europeaan), wordt een lekkere maaltijd door een Vlindermaag luid juichend onthaald en vervolgens vakkundig verteerd. En nadert de tijd om de bus naar Wijnegem weer eens met een bezoekje te vereren. En om terug te komen op die Amerikaan, hij was een zij tot hij verbouwd, maar nog niet alles was al aangesloten (afgesloten?) Voor u dus al niet-lezende onmiddellijk hallelujah en van die frasen begint te kwelen, of idioter zoals de reacties onder het bewuste artikel laten zien.

in het duister

ofwel hier, ofwel nu
je woorden breken me
vertwijfeling de kop
op het punt van komen
moest jij spreken
van wanneer en waar

kies ik voor abrupt
er zal altijd later
nu kan er nog zoveel
dat ik niet kan kiezen
of het waar is dat daar
of hier hetzelfde

ik knip het licht uit
met een enkele hand klap
op je naakte rechter dij
danste een vlinder zonet
nog in het licht voorbij

Frans V.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Frans,
Het is leuk hier twee bekende, gelukkige gezichten te zien.
Dank je voor je grappige reactie onder mijn blog. Maar mijn café sluit :-)
Groeten, Joke

Frans Vlinderman zei

Allez, zet de mensen maar droog, ja. Geniet er maar van, en hou je adresje nog even aan, mocht het niet al te goed lukken met wat je van plan bent :)

Anoniem zei

Ok, dat is wel een beetje raar... maarja, ruimdenkend zijn. Als het hummeltje maar ouders heeft en gelukkig opgroeit, da's het belangrijkste, toch?
groetjes

Frans Vlinderman zei

Hey Carmen, kan er me ook wel mee verzoenen, al vraag ik me eveneens af waar dit alles eigenlijk ooit zal eindigen. Soit, mij was het meer bepaald te doen om die bende idioten die een titel lezen en dan maar beginnen reageren zonder het feitelijke artikel gelezen te hebben. Je kent ze wel, de door de mand vallende 'wij kunnen over alles meepraten en hebben overál een eigen mening over'...

Anoniem zei

Ik ken nog zo'n vent en die vroeg aan zijn dokter langs waar dat bij hem moest uitkomen. Langs waar het er is in gekomen zei de dokter. Is dat wel goed voor mijn amandelen...
Bart Hannah

Frans Vlinderman zei

@ Bart Hannah:

Gij zijn ne goeie gij, hier wat mopkes komen debiteren! (maar kon er wel om lachen)

Blogarchief