Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

maandag 4 februari 2008

grieperig + gedicht

Het heeft lang geduurd, maar dan toch nog een kleine bijdrage. Na zo een lange dag (een stevig half uur eerder begonnen omdat ik nog dringend een brief moest uittypen op het werk in mijn vrije uren daar & meer dan drieënhalf uur langer omdat het mijn beurt was om de eerste maandag van de maand langer te werken voor mijnen werkgever) voel ik me altijd een beetje geradbraakt. En eigenlijk stond ik eergisteren al op met een zere keel en dat voorspelt nooit veel goeds in een periode dat er griep rondwaart (vanaf volgend jaar laat ik me inenten, echt waar). Voorlopig zijn de symptomen (lichte keelpijn, zere rug, stramme spieren) nog beheersbaar, maar ik hoop er echt aan te ontsnappen. Ik heb echt geen tijd om niet aanwezig te mogen zijn op dé plek van mijn geluk: de werkvloer (en, erin getrapt?)

Nee, een grapje te zijner tijd moet kunnen. En om jullie mee te laten delen in mijn plezier heb ik hier nog een gedicht (gisteren eentje van iemand anders en vandaag een kleine haiku (bestaan er ook grote?) dus inhaalbeweging voltrokken)...

levensmuur

aan zijn muur hangen ze
de uitgedroogde trofeeën
van een leven vol passanten
klanten in de grote winkel
van een uitbater in beweging

de schuine invalshoek verdoezelt
hier en daar een flits van
welgevoeligheid, de cameralens
legt niet altijd vast wat moet
en feitelijk toch zo eerlijk

hijzelf staat ernaar te kijken
zakdoek in de hand, notablok ook
naargelang het moment van de week
of niet week genoeg, hij veegt
of hij noteert op eigen ritme

Frans V.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

de griep is echt aanwezig. Op het werk zijn de eerste slachtoffers al gevallen. Dochter E heeft hem vorige maand al gehad. Ik heb mijn prik gehad net als K. De eerste ronde ben ik er aan ontsnapt. Nu heb ik een licht verkouden gevoel.
Veel beterschap.
groetjes
mie
PS : je blog komt binnenkort in de kijker.

Frans Vlinderman zei

Allez, goed om lezen dat er nog mensen zijn die zich wél voorbereiden op de winter (nou ja, wat daarvoor moet doorgaan). Bedankt voor de beterschapswensen, Mie.

PS retour: wat bedoel je met blog in de kijker?

Anoniem zei

bovenaan rechterkolom mijn blog, komt regelmatig een extra link naar een blog of site. Dat heet dus 'blog in de kijker' en binnenkort komt daar de link naar deze blog in ;-)

Frans Vlinderman zei

Heb hem ondertussen al zien staan, Mie, merci! En het heeft al volk naar hier gestuurd ook, vertellen mijn stats me onomwonden...

Blogarchief