Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

woensdag 2 januari 2008

afkick + gedicht


Hehe, twee januari is bijna voorbij, werkdag één zit er ook alweer op, en ik zit hier wat onwennig aan de pc. Ben immers gestopt met mijn bijdragen op diverse schrijverssites, mét de bedoeling om het wat rustiger aan te doen. Het is een belofte die ik mezelf een tijdje terug reeds had gedaan en nu moet ik het waarmaken. Het is wel vreemd, zo niet mezelf moeten afjagen om toch maar langs alle hoekjes te surfen waar ik mijn eieren ging leggen. Tegelijk ben ik benieuwd of er nu meer volk hierlangs gaat lopen. De Vlindermanpoëzie blijft hier immers nog altijd haar debuut maken, en nu ga ik erachter komen of mensen nieuwsgierig genoeg zijn naar mijn nieuwste gewrochtsels... We zullen wel zien (de laatste week was het in ieder geval opvallend dat ik meer gelezen werd hier, al zou ik bij God niet weten hoe dat kwam). Affin, zelfs al had ik maar één lezer op dit www, dan nog zou ik blijven bloggen. En dichten.

Onderstaand gedicht schreef ik naar aanleiding van een bijdrage op Pomgedichten.

Bibi relaxed in de zomertuin

een goed begin

slaat de klok stilaan drie
slaat dan eindelijk stijf
van 't vele schransen vol
de deur toe voor 't bed
te belegen om hem erbij

hij kijkt beteuterd toe
hoort slecht, hoort niets meer
dan het sluipen van de uren
door de gangen van een droom
zo eenzaam zonder hem begaan

in de gang ligt hij man
zonder vrouw, zonder man
geen kind, geen neef, geen nicht
slechts draden met de geur
van Tandil en Marlboro
welke man houdt niet van stijl
en fondu tot over de schoot

Frans Vlinderman

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Vooral blijven doorgaan. Ik geniet er in ieder geval inmens van.(btw: kan het dat ik deze namiddag Nip gezien heb in het koopcenter GB op de Groenplaats? Ik was niet zeker en durfde ze niet aan te spreken).

Frans Vlinderman zei

Ha, Rudy, geen angst, bloggen blijf ik doen tot ik erbij neerval of tot ik het web volgeletterd heb (en dat is nogal onmogelijk, naar het schijnt). Ik vind het trouwens best prettig dat jij hier kan komen genieten, geloof me maar.

Heb net even bij Nip gecheckt en ja, zij was vandaag met Schone Mama Lenie op trot, onder andere daar in of aan de GB. Ik mocht je trouwens van Nip melden dat je haar altijd mag aanspreken :-)

(PS: gedroeg ze zich een beetje? :p)

Anoniem zei

Hey Frans Vlinderman,

Ik kom ook eens een keertje kijken bij jou, en ineens melden, Rudy is nogal verlegen, daarmee dat hij Nip niet durfde aanspreken :-).
Ze gedroeg zich uitstekend maar ik vrees dat ze wel wat veel met eurokes aan 't smijten was.

Frans Vlinderman zei

Lieve Rita, ook bedankt voor uw bezoekske, maar nadat ik haar vijf minuten tegen de muur heb geplakt en bedreigd met hel en pek en veren, beweert Nip nog steeds dat ze niet meer dan € 15 heeft uitgegeven...

Nip zei

Pff, ik plak helemaal nergens tegen, gij grote liegenaar!

Maar nee, smijten is voor morgen, he, dan beginnen de solden (hahaha). Vandaag gingen we het terrein alvast verkennen - want morgen in het wilde weg iets proberen te vinden tussen een massa hysterische vrouwen zie ik niet zitten...

Anoniem zei

Kan ik mij inbeelden Nip, ik ga nooit de eerste dag van de solden winkelen, buiten boterhammekes halen natuurlijk want een mens moet toch eten.
En.....Frans en Nip, ik zie dat je al goed getraind zijt voor het nakende huwelijk hahaha.

Blogarchief