Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

vrijdag 9 januari 2009

De Muzeval, een verslagje

We bevinden ons hier in een luxueus moment van de dag: zo rond de noen en we hebben alvast het weekendgevoel in de benen en in het hoofd. En dat terwijl het pas morgen zaterdag is. Het heeft wel iets. Zo kan uw Vlinderman zich de tijd gunnen om na te genieten van alweer een geslaagde Muzevalavond gisteren in Den Hopsack.

Patricia De Landtsheer kwam en gooide zich met heel haar vrouw-zijn aan de voeten van het publiek, dat misschien niet zo heel talrijk opgekomen, dan wel zich muisstil liet meevoeren op de reis die Patricia aanbood doorheen
haar leven, een prozaïsch-poëtische tocht met veel mijmering, beschouwing, beklijving. De mensen die thuisgebleven waren omwille van de aangekondigde supervriestemperaturen (naar moderne Vlaamse maatstaven dan toch) en aanvriezende misttoestanden, mogen zich dit gemist optreden beklagen.

Na de pauze kregen we in volgorde van aantreden nog werk te
horen van Geert Michiels (die voordroeg uit het werk van Dr. Lang, Remco Campert, Herman De Koninck & Adrie Goldbloem), Chris Van De Rijck, Mata Hari, Sarah Buys, Erwin de Antistresspoweet, Frans Vlinderman & Jan Berghmans. Een breed palet aan poëtische ontboezemingen dus.

Na afloop werd er door iedereen nog gezellig nagekaart, vriendschapsbanden aangehaald, informatie uitgewisseld, tot ineens de tijd om te vertrekken aangebroken was, wilden uw Vlinderman en zijnen Nip nog thuis geraken met het openbaar vervoer. Gelukkig was daar dan nog enen Frank De Vos, die ons spontaan een ritje aanbood! Frank, ge zijt ne gouw
en!

Hieronder nog enkele foto's in willekeurige volgorde om mee te genieten...
Willem, Herman en Nip onder het publiek

Uitgever Jan Berghmans aan de poëzie op aanstoken van Vlinderman

Frank De Vos, ook al aan het genieten

Vlinderman, mét USB-stick, maar zonder laptop :p

Erwin de Antistresspoweet met instant-powesie

Sarah Buys met een aangrijpend stukje tekst over de gevangenissen in Pnom Phen, Cambodja

Mata Hari, uw reïncarnatie, opnieuw een Muzevaldebutante
Chris Van De Rijck

Geert Michiels, zijn lievelingswerken uit het blote hoofdje

Patricia De Landtsheer, De Vrouw

Geen opmerkingen:

Blogarchief