Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

donderdag 26 maart 2009

Lange Wapper, wo bestu bleben...

Er is al heel wat inkt gevloeid over de plannen van de BAM voor hun Oosterweelverbinding. Meestal was dat stevig gekleurde inkt, met een toonzetting door mensen die er tegen zijn. Een enkeling als Bibi heeft het niet zo met al dat negatieve gedoe, vooral omdat ze nogal laat in gang geschoten zijn met al hun geprotesteer, waar er in de beginfase, toen iedereen de kans had om zijn mening mee te geven met de ontwerpende ploeg, quasi niemand zijn of haar mond deftig heeft open getrokken. Neen, eerst werd er gewacht tot er een degelijk ontwerp op tafel lag, om vervolgens quasi stalkinggewijs de bevolking achter hun negatieve mening geschaard te krijgen.

Veel geblaat en amper 50.000 handtekeningen verder - die dan nog niet eens geverifieerd zijn - hebben de Adem- en straatlozen het nog steeds niet begrepen: tegenover hun aantal njet staat er een massa die die van hen negen maal overtreft en waarover zij geen zeggenschap hoeven te claimen. Minstens één van de ondertekenaars van hun referendumsaanvraag is trouwens Bibi, en die wil zich in datzelfde referendum uitspreken voor de Lange Wapper, iets dat ik eerder al gemeld heb.

Gelukkig zijn er ook mensen die blijk geven van een positieve dadendrang. Ga maar eens op hun website kijken en lees hoe ook de mooie kanten aan de zaak belicht kunnen worden zonder de tegenstander te schofferen...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De media heeft hier een grote verantwoordelijkheid. De bevolking is pas de laatste jaren en met kleine beetjes tegelijk op de hoogte gesteld over het ganse project. De kwalijke zaken komen nu pas aan de oppervlakte. Het sluiten van de ring moet wel ooit eens gaan gebeuren en ik denk werkelijk dat niemand daar tegen kan zijn.

De wijze waarop het hier echter gebeurt is er eentje van gesloten potjes, onderling voorakkoorden bedisselde overeenkomsten enz... enz..

Een onbetaalbaar duur prestigeproject dat dan nog eens nefast is voor gezondheid van de bevolking die er onder zal komen te wonen.
Wie In zaventem woont heeft geen recht van klagen want de luchthaven was er reeds veel eerder. Hier wil men echter de mensen iets opdringen waar werkelijk niemand mee akkoord zou gaan. Zeker indien er een alternatief is dat beter, goedkoper en minder schadelijk is.

Onder het viaduct van Vilvoorde kan je geen uur je venster open laten staan of alles in je huis is bedekt met roetlaagje. Je kan je wel indenken wat dit met de longen van iemand doet die daar moet in leven.

Laat je alstublieft niets wijsmaken, wees solidair met je mede stadsbewoner die er ongevraagd de lasten van zal gepresenteert krijgen. En er misschien zijn gezondheid zal bij inschieten. Denk aan de onschuldige kinderen die daar zullen moeten opgroeien. En dat enkel voor het perverse genoegen van een aantal lieden die de mooie plaatjes die het oplevert graag in hun CV zouden steken. Voor het profijt en het geldgeritsel tussen "ons kent ons" types die hun persoonlijke gewin toch altijd voorop plaatsen.

Is solidariteit dan helemaal een loos begrip geworden, moet iets je dan werkelijk persoonlijk raken alvorens men tot inzicht komt.

Waar is het emphatisch vermogen naar toe.

Frans Vlinderman zei

Veel ach en wee, wij wisten van niets, hetzelfde lees ik opnieuw en telkens wéér opnieuw in de bijdragen van de tegenstanders van Lange Wapper.

Nochtans, de gewone burger kan al jaren via alle mogelijke kanalen zijn eigen vinger op de pols van de overheid houden waar het het bestuur van pakweg zijn stad betreft. Tien jaar al (!) loopt dit dossier en pas het laatste jaar vinden de tegenstanders het nodig de hort op te gaan met hun antiwensen.

Dat daarbij de regels van de welvoeglijkheid soms al eens aan de ziedende laars gelapt worden, is iets dat mij bijzonder heeft getroffen. Verdraaien van feitelijke toestanden, verzwijgen van belangrijke argumenten pro, het op de emotionaliteit spelen, het belagen van mensen op elk evenement en bij uitbreiding nu ook de mail als (SPAM)wapen inroepen, het gaat me allemaal wat te ver.

Argumenten als fijn stof hoor ik ook altijd maar aangehaald worden. Al die stilstand op de Singel die er nu is, zal volgens mij ook niet veel groene zoden aan de dijk zetten, toch?

Ach, er zullen altijd wel argumenten pro én contra zijn en iedereen stelt natuurlijk zijn of haar waarheid voorop, zo gaat dat nu eenmaal. Maar om nu de mensen die ergens niet mee zijn af te gaan rekenen op hun empathisch vermogen, dat is voor mij een brug te ver. Een Lange, Wapperende Brug, wel te verstaan.

Blogarchief