Deze blog - op eigen risico reageren

Hier deelt Vlinderman af en toe wat gedachten en gedichten.

woensdag 18 maart 2009

de betere verf, amai

We zijn net terug van een verfwinkel in 't Stad. Een lieve collega (GO!) had er ons naartoe verwezen, met de boodschap dat het daar 'iets duurder' was, maar dat het over een goede kwaliteit verf ging... Nou, iets duurder, dat is volgens ons een licht eufemisme geweest. De winkel op zich, daar viel niets op aan te merken, Spic & Span, de betere Mercedes-winkel in de verfbuurt, maar toch wel een categorie te hoog gegrepen voor deze Vlinderman, éénverdiener-voor-twee. De tweede offerte, voor verf van nog steeds goede kwaliteit maar toch iets minder dan de eerste, begon al te neigen naar het bedrag dat Bibi in zijn hoofd had, maar is naar zijn smaak toch nog steeds een tikje aan de té-kant.

Binnenkort dus op stap naar andere winkeltoestanden om betere prijzen in de maag gesplitst te krijgen. Het mag best wel mooi en zo zijn, daar niet van, maar het is tenslotte wél geld dat je gewoon tegen je muren plakt, en laat ik me daar toch wel enkele andere bestemmingen voor weten, waar ook Nip best wel opgetogen over zal/kan zijn, zonder dat ons nieuwe nestje er als een armoezaaiersplekje zal hoeven uit te zien...

Over wat er verder in de wereld zoal te beleven valt, verwijs ik julile naar de diverse multimediasites her en der, waar je vrij geupdate informatie kan vinden met enkele simpele klikjes met de muis. Ik leg de krant voorlopig maar even naast me neer, zodat ik me kan concentreren op wat werkelijk van tel is: een gelukkige vrouw en een genezen moedertje, dat zodadelijk haar derde nacht zal doorbrengen in het ziekenhuis om te bekomen van vier weken helse rugpijnen... Mama Mia, we denken dus ook en vooral aan jou!

2 opmerkingen:

Rudy zei

Beste vriend, kijk eens in de Lange Beeldekensstraat, richting Stuyvenbergziekenhuis, een twintigtal meter voorbij het kruispunt met de Lange Zaverstraat, op de linker kant. Een Turkse winkel met goede verf aan méér dan democratische prijzen. Ik ben er zéér tevreden van.

Anoniem zei

Dag Frans en Nip

Onder goede verf verstaat men meestal verf van goede kwaliteit.
En onder goedkope verf zal je zeker ook verf vinden die voldoet aan alle verwachtingen die je er aan stelde.

Maar en dat meen ik echt Frans,(ik weet waarover ik spreek want ik ben er dagelijks mee bezig) voor goedkopere verf gebruikt men goedkopere grondstoffen. Grondstoffen die op het vlak van kwaliteit niet noodzakelijk een verschil laten zien. Die goedkopere grondstoffen zijn echter wel nefast voor de gezondheid, werkelijk zeer kankerverwekkende stoffen worden daarin gebruikt. En het is inderdaad zoals je zegt - je plakt het tegen je muren en gaat er dan nadien dagelijks in gaan wonen, voor jaren. Ik zeg je dit uit bezorgdheid, er zit heel wat rommel in die goekope brol.

Super schadelijk ook voor kleine kinderen op termijn. Wees toch maar voorzichtig en laat je goed informeren.

Branco

Blogarchief